Arazi Araçlarının Yarışı Nefes Kesti

Arazi Araçlarının Yarışı Nefes Kesti

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Trial Kupası 5. Ayak yarışı Bursa’da yapıldı. Bursa Alternatif Sporlar Kulübü tarafından organize edilen yarış nefes kesti. Arazi araçlarının zorlu parkurda engelleri geçerken yaşadıkları tehlike,...

Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Trial Kupası 5. Ayak yarışı Bursa’da yapıldı. Bursa Alternatif Sporlar Kulübü tarafından organize edilen yarış nefes kesti. Arazi araçlarının zorlu parkurda engelleri geçerken yaşadıkları tehlike, izleyenlerin yüreklerini ağza getirdi.

Demirtaş Çim Kayağı Bölgesi’nde gerçekleştirilen yarışa, ülke genelinden 13 takım ve 26 araç katıldı. Birbirinden zorlu engelleri geçmeye çalışırken oldukça zorlanan pilotlar, izleyenlere heyecanlı saatler yaşattı. 20 dakika sürede 8 engeli geçmeye çalışan yarışmacılar, zaman zaman devrilme tehlikesi atlattı. Dik tepelere tırmanan araçlar, zaman zaman bataklıkta ve göletlerde kaldı. Birbirlerine yardım ederek engelleri aşmaya çalışan yarışmacıların imdadına kepçe yetişti. Bataklıklara saplanan araçlar kepçenin yardımı ile kurtarıldı.

Yarışlara Bursalılar da yoğun ilgi gösterdi. Nefeslerini tutarak yarışmacıları takip eden yarış severler, şunları dile getirdi: "Adrenalini yüksek yarışları seviyorum. Şuan beni fazla etkilemedi ama çok güzel bir yarış. Bozulacak etaplar değil, arazi çok güzel. Bu yarışın doğası bu. Etaplar yüzde 70 zorlukta. Gayet güzel. Bu şekilde daha keyifli. Kalabılık, ilgi de çok. Hava da güzel. Çok zevkli yarışlar oluyor. Çok heyecanlı."

Bursa Alternatif Sporlar Kulübü Başkanı Burak Bayraktar ise yarışlar hakkında şu bilgileri verdi: "Bugün ki yarışımız Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu Trial Kupası 5. Ayak.,daha önce birinci ayağını Bursa’da yapmıştık. Ondan sonra Beykoz, Düzce ve Vezirköprü’den sonra tekrar Bursa’ya geldik. 13 takım 26 araç katıldı. Her takımın iki aracı var. Bakalım hangi takım bitirecek. Bizim yarışımız ekip çalışmasına dayalı. Sürat değil engel geçme üzerine. Sekiz kapı yaptık, hepsi engellidir, o engeli yardımlaşma ile aşma üzerine. 2 araç birbirini itebilir, çekebilir, pilotlar arabanın dışında yardımcı oluyor."

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.