Arapça Konuşan Dolandırıcılar Para Bozdurma Bahanesiyle 2 Bin Lira Çaldı

Arapça Konuşan Dolandırıcılar Para Bozdurma Bahanesiyle 2 Bin Lira Çaldı

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bankadan para çektikten sonra yolda yürümeye başlayan vatandaşın yanına yaklaşan Arapça konuşan kimliği belirsiz iki kişi, para bozdurma bahanesiyle bin lira ve 500 doları alarak kaçtı.İnegöl İlçe Emniyet...

Bursa'nın İnegöl ilçesinde bankadan para çektikten sonra yolda yürümeye başlayan vatandaşın yanına yaklaşan Arapça konuşan kimliği belirsiz iki kişi, para bozdurma bahanesiyle bin lira ve 500 doları alarak kaçtı.

İnegöl İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne müracaat eden N.T., bankadan para çektikten sonra yanına yaklaşan Arapça konuşan iki kişinin para bozdurmak istediğini söyledi. Polise ifade veren N.T., "Plakasını alamadığım bir otomobil durdu. Arapça konuşan iki kişi, para bozduracaklarını söylediler. Liranın nasıl olduğunu sordular. Ben de cebimdeki paraları çıkartarak şahıslara gösterdim. Elimdeki parayı alıp, sayıp geri bana verdiler. Sonra paraları alıp cebime koydum. Şahıslar ayrılınca paraları kontrol ettiğimde bin lira ile 500 doların olmadığını farkettim." dedi.

Öte yandan Yıldırım ilçesinde ikamet eden N.D., cep telefonundan arayarak, "Bir yıl önce yol yardımı ve sağlık hizmetleriyle ilgili bir sözleşme yapmışsın. Kredi kartı bilgilerini vermelisin" diyen kişiye inanarak kredi kart bilgilerini verdi. Bir süre sonra hesabından 299 lira çekildiğini farkeden N.D. polise müracaat etti.

Cumhuriyet savcılığı her iki olayla ilgili soruşturma başlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.