Arapça gazete gündem oldu

Arapça gazete gündem oldu

'Ümmet'in Sesi' sloganıyla yayın hayatına başlayan 'Merhaba Arapça' gündem oldu. Pek çok haber sitesi gelişmeyi 'son dakika' olarak manşetten duyurdu. Sosyal medyada ise günün konusu Arapça gazete oldu

'Ümmet'in Sesi' sloganıyla yayın hayatına başlayan 'Merhaba Arapça' gündem oldu. Pek çok haber sitesi gelişmeyi 'son dakika' olarak manşetten duyurdu. Milliyet, Star, Bugün, Sözcü, Ensonhaber, Medyatava, Sondakika.com, Haberler.com gibi pek çok site manşetlerine "Türk basın tarihinde bir ilk" diye yazdı. Gün içinde AA, İHA, DHA, CİHAN, NTV'nin de bulunduğu pek çok haber ajansı ve televizyon kanalı, yayın hayatına başlayan Arapça gazete ile ilgili haber ve röportaj yapmak için Merhaba Gazetesi'ne geldi. Pek çok okur da gazetemizi arayarak tebrik ve başarı dileklerini iletti.

FOTOĞRAF GALERİSİ İÇİN TIKLAYIN

SOSYAL MEDYA MERHABA'YI KONUŞTU

Arapça gazetenin yayınlanması Twitter, Facebook gibi sosyal ağlarda da heyecanla karşılandı. İlgili haber linkleri paylaşılarak olumlu mesajlar ile Merhaba ekibine tebrik mesajları verildi. Ekşi Sözlük'te de Merhaba Arapça ile ilgili pek çok görüş yer aldı.

Cihan Haber ajansı gelişmeyi abonelerine "İlk yerel Arapça gazete Merhaba, Konya’da yayına başladı" başlığı ile duyurdu. Anadolu Ajansı "Konya'da Arapça gazete yayımlanmaya başlandı", İhlas Haber Ajansı, "Arapça gazete yayına başladı", Doğan Haber Ajansı ise "Konya'da Arapça Gazete Yayın Hayatına Başladı" manşetleriyle abonelerine 'Merhaba Arapça'nın yayınlandığını duyurdu.

ÖNEMLİ BİR AÇIĞI GİDERECEĞİZ

Basın mensuplarına konuşan Merhaba Gazetesi İmtiyaz Sahibi Rifat Tankut, Arapça Merhaba'yı çıkararak, medya alanında hem Konya hem de Türkiye'de önemli bir açığın kapatılacağını söyledi. Arapça Merhaba'nın büyük ilgi göreceğini dile getiren Rifat Tankut, "Gazetenin hazırlanmasında emeği geçen personelimize ve bizden desteklerini esirgemeyen herkese teşekkür ediyorum. Bundan sonra da ümmetin sesi olmaya devam edeceğiz. dedi.

Merhaba Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kerem İşkan da, Arapça gazete çıkarmanın bir çok nedeni olduğuna değindi. Türkiye’nin son 5 yıldır gündeminin Arap dünyasına ve Ortadoğu’ya kilitlenmiş olduğunu söyleyen İşkan, "Arap dünyası ve Ortadoğu’da bölgenin etkileri, hem sosyal hayatımızı, hem ticaretimizi hem de inanç dünyamızı çok daha yakından ilgilendiriyor. Şehri ve ülkemizi, olayları ve sonuçlarıyla derinden etkileyen bu bölgeyi artık bizim de etkilememiz gerektiği inancıyla böyle bir adım atmış bulunuyoruz" dedi.

"ÜMMETİN ARASINDA SELAMI YAYMAK İSTİYORUZ"

Kerem İşkan, Merhaba Arapça’nın, dil sorununu ortadan kaldırarak Türk tarafının söylemini geniş bir coğrafyaya taşıyacağını getirdi. İşkan, "Merhaba' ile ümmetin arasında selamı yayacağız. İslam ümmetini, İslam Birliği ve kardeşliği konusunda, isteklendirmek, Merhaba Arapça’nın en büyük hedef ve ideali olacaktır. Artık Merhaba kurulduğu günden bu yana arzu ettiği 'Ümmetin Sesi' olma idealini gerçekleştirmiştir. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun." şeklinde konuştu.

Merhaba gazetesi Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İbrahim Büyükeken ise Merhaba Arapça'nın yalnızca yerel haberlerin yanı sıra Ortadoğu, Arap dünyası ile ilgili siyasal, politik ve toplumsal gelişmeler hakkında da haberler yer alacağını belirterek şunları söyledi: "Gazetemiz tabloit boy olarak yayın hayatına başladı. 16 sayfa olarak çıkacak gazetemizin içeriğinde Konya haberleri, mülteci haberleri, Ortadoğu ülkelerinden haberler, sağlık ve spor haberleri de yer alacak. Gazetemizde köşe yazıları ve makaleler de olacak. Merhaba Arapça bölgemizde büyük bir açığı kapatacak, şehrimizde yaşayan mültecilerin uyum sorunun çözümüne de katkı da bulunacaktır. Gazetemizi tüm İslam coğrafyasına ulaştırmak için, her zamankinden daha çok çalışacağız." dedi. Büyükeken, farklı dillerde Konya’nın sınırlarını aşacak gazete arayışlarının büyük bir heyecanla devam edeceğini sözlerine ekledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.