Aramercan’dan Şebiİ Arus açıklaması

Aramercan’dan Şebiİ Arus açıklaması

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya dışında organize edilen Şeb-i Arus etkinlikleri ile ilgili açıklma yaptı

Konya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (KONESOB) Başkanı Ali Osman Karamercan, Konya dışında organize edilen Şeb-i Arus etkinlikleri ile ilgili yaptığı açıklamada, “Alternatif törenler istemiyoruz. Mevlana'yı anlamak, hoşgörüyü temel alan felsefesini gelecek kuşaklara aktarmak için her zaman ve her yerde çalışmalar ve programlar yapılmalı ancak Mevlana’yı anma ve Şeb-i Arus törenleri sadece Konya'da yapılmalı” dedi.

Mevlana'yı anma etkinliklerinin aralıksız bir şekilde Mevlana diyarı ve yurdu olan Konya'da yapıldığına dikkat çeken KONESOB Başkanı Ali Osman Karamercan, “Mevlana’yı anma törenleri ve Şeb-i Arus etkinliği sadece Konya'da yapılmalıdır. Başka şehirlerde yapılacak olan törenler son derece yanlıştır. Konya’mızın bir değeri olan Mevlana’mız Konya ile bütünleşmiş, burada yaşamış ve Mesnevisi’ni yine şehrimizde yazmış, Konya'yı dünyaya açan bir düşünürdür. Konyalılar olarak Hz. Mevlana başta olmak üzere Şeb-i Arus törenlerimize ve kültürümüze sahip çıkmak zorundayız” diye konuştu.

“KONYA İÇİN ÖNEMLİ BİR KAYIP”

Şeb-i Arus törenlerinin aslına uygun sadece Konya’da yapıldığının altını çizen Başkan Karamercan, “Bu törenler yıllardır Konya’mızda aslına uygun yapılmakta ve Pir’in gel çağrısıyla on binlerce yerli yabancı turist şehrimize gelmektedir. İnanç turizmini kalkındıralım derken birilerinin Şeb-i Arus törenlerini Konya dışında yapması hem turizm açısından hem de esnafımız açısından önemli bir kayıptır. Mevlana’yı anma törenlerinin Konya'da yapılmasına devam edilmesi için yetkilileri göreve çağırıyor, bu manevi mirası korumak ve yaşatmak için de hep birlikte gayret sarf etmeliyiz” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.