Adem Turan

Adem Turan

Arakan kan ağlıyor

Arakan kan ağlıyor

Myanmar Birliği Sosyalist Cumhuriyeti diğer adıyle Burma yada Birmanya  Güneydoğu Asya’da Andaman Denizi ve Bengal Körfezi kıyısında, Bangladeş, Çin, Hindistan, Laos ve Tayland arasında yer alan ülke. 60 milyon nüfusu ile Doğu Asyan’ın ikinci en büyük ülkesi 1962 öncesinde Asya’nın en zengin ikinci ülkesi iken general Ne Win’in başlattığı Burmese Way to Socialism programı sayesinde bölgesinin en fakir ülkelerinden biri haline gelmiş.

Anayasa hükümlerine göre Meclisin her iki kanadında silahlı kuvvetlere dörtte bir oranında kontenjan ayrılıyor. Myanmar Birlik Meclisi’nde 15 Mart 2016 yılında yapılan oylama sonucunda 652 oydan 360’ını alarak NLD tarafından aday gösterilen Hint kyaw  yeni devlet başkanı seçildi. Dini inançları Budizm. Ülkede 4 bin 400 tapınak bulunuyor. Azınlıkta olsa da Müslüman ve Hristiyanlar yaşamakta. Anlaşılacağı gibi çoğunluğu kendilerinin imal ettiği putlara tanrı diye dua edip onlardan yardım dileniyorlar. Ne kadar tuhaf ve garip değil mi? Rabbimiz bize bunları Rad Suresi 16.ayetinde şu şekilde ifade ediyor;

De ki: “Göklerin ve yerin Rabbi kimdir?” “Allah’tır” de. De ki: “O'nu bırakıp da kendilerine (bile) bir faydası ve zararı olmayan dostlar (mabutlar) mı edindiniz?” De ki: “Kör ile gören bir olur mu? Ya da karanlıklarla aydınlık bir olur mu? Yoksa Allah’a, O’nun yarattığı gibi yaratan ortaklar buldular da bu yaratma ile Allah’ın yaratması onlara göre birbirine mi benzedi?” De ki: “Her şeyin yaratıcısı Allah’tır. O, birdir, mutlak hâkimiyet sahibidir.”

Ancak, bu sapıklıkları sadece kendilerine değil, inançlı insanlara da zarar veriyor. Hafta içerisinde Arakanlı savunmasız üç Müslümanı önce işkence ederek, sonrada diri diri yaktıkları video sosyal medyada yer aldı. İnsanım diyenin yüreği dayanmaz. Bu esfele safilin zümre işi komedi haline getirip etraflarına Budistleri toplayıp izlettiriyorlar.

Allah (c.c.)  bunlara hidayet nasip etsin. Islah etsin, ıslahları mümkün değilse kahretsin diye iltica ediyoruz.

Bize düşen görev ise, elimizden geldiği kadar az da olsa maddi yardımda bulunmak ve selamete çıkmaları için Yaradan’a dua etmek.

Cumanız mübarek olsun. Allah’a emanet olunuz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Adem Turan Arşivi
SON YAZILAR