Araç Kiralama İşlemleri

Araç Kiralama İşlemleri

İnsanların sık başvurduğu ve kendisine ait aracının olmadığı durumlarda araç kiralama işlemleri yapılmakta ve bu işlemler ile gerekli olan tüm koşulları yerine getirdikleri takdirde istedikleri zaman filo işlemleri ve araç kiralama işleri yapabilmektedirl

İnsanların sık başvurduğu ve kendisine ait aracının olmadığı durumlarda araç kiralama işlemleri yapılmakta ve bu işlemler ile gerekli olan tüm koşulları yerine getirdikleri takdirde istedikleri zaman filo işlemleri ve araç kiralama işleri yapabilmektedirler. Bunun için çeşitli nedenleri olmaktadır. Kimisi gerçekten acil işler için araç kiralamayı düşünürken kimisi de tatil için gezmek için ve buna benzer işler için araç kiralayabilmektedirler. Araç kiralamak bazı açılardan kişiye fayda sağlasa da dikkatli kullanılmadığı ve amacına uygun olarak kullanılmadığı müddetçe sorun da çıkarabilir. Bunun için araç kiralayacağınız zaman gerekli şartları taşıdığınıza inanıyor musunuz, araca gereken hassasiyeti gösterebilecek misiniz önce bu konuda kendinizi iyice test etmeniz gerekmektedir. Tüm bu şartları gereğince yerine getirdiğinize inanıyorsanız araç kiralayabilir ve gerekli olan işleriniz için kullanabilirsiniz. Araç kiralama işlemleri sırasında tüm sorumlulukları da aynı zamanda üstleneceğinizi unutmamak durumundasınız. Aracı kiralamakla iş bitmiyor. Tüm şartları yerine getirerek aracı kiralamaya hak kazansanız dahi bazı hususlarda dikkat etmediğiniz müddetçe araç size sorun olabilir. Bunun için aracı kullanırken de çok dikkatli olmanız gerekmektedir. Araç kiralamak size hem avantaj hem de dezavantaj sağlayabilir. Araç kiralamakla bakım, onarım gibi her türlü işler firmaya ait olur ve bunun gibi araç ile ilgili lazım gelen bir çok konuda her şey firma tarafından yerine getirilmiştir. Bu konuda avantaj sağlasanız da aracın sigorta işlemleri kapsamında hem firmayı ilgilendiren kısımlar vardır hem de aracı kiralayan kişiyi ilgilendiren kısımlar vardır. Kişi üzerine düşeni yaparsa sorumluluktan büyük ölçüde kurtulur. Kendisi dışında olan işlerde de süreyi uzatmadan firmaya haber verdiği müddetçe ve kanıtı olduğu müddetçe bu işten kurtulabilir. Aksi takdirde tüm masraflar aracı kiralayana aittir.

Filo Kiralarken İstenen Özellikler

Araç kiralama işlemi yapacağınız zaman bazı şartları yerine getiriyor olmanız şarttır. Örneğin araç kiralamak istediğinizde aranan ilk şartlardan biri araç kiralamak için belli bir yaş aralığında olmanızdır. Bunun için en az 21 yaşında olmanız gereklidir. Bu da en alt seviyedeki araçlar için geçerlidir. Daha iyi araçlar için çok daha üst sınır gereklidir. Araç kiralama konusunda araç bu semtte oturanlar için bu konularda yardımcı olmaktadırlar. İzmir'de yaşayanlar bu firma aracılığı ile her türlü araç kiralama işlemlerini gerçekleştirebilirler. Bunun için firma ile bağlantı kurarak iletişime geçebilir ve araç kiralama konusunda destek alabilirsiniz. Araç kiralarken istenen özelliklerden biri de ehliyet kullanım sürenizin en az iki alt guruptaki araçlar için olması gerekir. Daha üst sınıf için araçlar içinse en az 7 yıllık bir kullanım süresi gereklidir. Araç kiralamak için başlangıçta ön ödeme için firma sizden depozit ister. Bunu ödemeniz gerektiğini de unutmamanızı hatırlatırız. Bunun için firma sizden kredi kartı kullanım şartı arayabilir.

Araç Kiralarken Bilmeniz Gerekenler

Araç kiralama işlemleri sırasında bilmeniz gereken bir takım hususlar vardır. Bunlara dikkat ettiğiniz müddetçe gönül rahatlığı ile aracınızı kiralayabilir ve ihtiyacınızı giderme konusunda aracı kullanabilirsiniz. Araç kiralama işleri konusunda bazı önemli noktalara dikkat ettiğiniz takdirde araç kiralama konusunda sorunlar yaşamayacak ve gerekli olan işleriniz halletmekte rahatça kullanabileceksiniz. Araç kiralarken her zaman için dürüst olun. Aracın size emanet olduğunu aklınızdan çıkarmayın ve hiç bir zaman bu işi suistimal etmek için kullanmayın. Araç kullanımının sorumluluğu size ait olduğu için kesinlikle kimseye güvenerek aracı teslim etmeyin. Aracı nasıl teslim aldıysanız o şekilde teslim edin. Araç size ilk verildiğinde muhtemelen benzini, yakıtı her şeyi hazırdır. Siz de teslim ederken bu şekilde teslim etmeyi unutmayın. Aracın kullanımı sırasında dikkatli olun. Araca zarar gelebilecek her türlü durumdan mümkün olduğunca kaçının. Trafik kurallarına uyun. Dikkat etmediğiniz müddetçe kuralları ihmal ettiğiniz sürece aracın başına gelebilecek her türlü durumdan yine siz sorumlusunuz. Araç kazalarında suç sizde değilse bu durumunuzu vakit kaybettirmeden hemen firmaya bildirin ve sizin suçsuz olduğunuzu kanıtlayıcı yazılı belge almayı unutmayın. Böylece sigorta kapsamından yararlanabilir ve bu durumdan olan sorumluluklardan kurtulabilirsiniz. Detayları http://www.otopoint.com.tr – izmir rent a car adresinde bulabilirsiniz.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.