Arabalara cam filmi yapanlara büyük ceza

Arabalara cam filmi yapanlara büyük ceza

Modifiye araç tutkunlarına Emniyet'ten kötü haber geldi. 81 ildeki araç sahipleri Karayolları Trafik Kanunu'na göre 365 lira para cezası ödeyecek

 Araçlarını efsane dizi Kara Şimşek'teki akıllı araç Kitt'e özenerek modifiye ettirip trafiğe çıkan sürücüler yandı. Polis, modifiye araçlara Karayolları Trafik Kanunu'nun üç ayrı maddesinden cezai işlem uygulayacak. Araç sürücüleri 365 lira idari para ile 40 ehliyet ceza puanıyla karşı karşıya kalacak.

ARAÇLARA YAKIN TAKİP

Trafik ekipleri ülke çapında modifiye araçları sıkı takibe aldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, modifiye araçlar konusunda 81 İl Emniyeti'ne yazılı talimat gönderdi. Yazıda, son günlerde EGM'ye gelen şikayetlerden ve merkezden yapılan denetimlerden özellikle eski model araçların kaportalarında, egzozlarında, ışık donanımlarında ve lastik ebatlarında mevzuata aykırı değişiklik yapılarak modifiye edildiğinin tespit edildiğine dikkat çekildi.

KAZALARA NEDEN OLUYORLAR

Sürücülerin modifiye araçlarını çevredekileri rahatsız edecek derecede kullandıklarının belirlendiğine vurgu yapılan talimatta, "Sürücülerin hız, şerit izleme ve değiştirme ile kırmızı ışık gibi birçok trafik kuralı ihlalinde bulundukları ve zaman zaman da trafik kazalarına neden oldukları anlaşılıyor" denildi.

3 AYRI CEZA KESİLECEK

Emniyet Genel Müdürlüğü, modifiye araç denetimlerinin "süreklilik" arz edecek şekilde devam ettirilmesini istedi. 81 İl Emniyeti'ne ise şu emir verildi: 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu ve bağlı Yönetmeliğe hükümlerine aykırı olarak araçlarında teknik değişiklik yapanlar hakkında Kanu'nun 32. maddesine muhalefet etmekten ceza uygulayın (88 TL idari para cezası+10 ehliyet ceza puanı).

CAM FİLMİ DE YASAK

Araçlarınının camlarına film çekmekte yine aynı yasak kapsamında. Polis bu tip araçları durduğunda filmleri söktürüp ceza kesecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.