Antep Fıstığının  Vücuda Etkisi Nelerdir?

Antep Fıstığının  Vücuda Etkisi Nelerdir?

Antep fıstığı yetiştirildiği bölge nedeniyle Türkiye için en önemli yiyecekler arasında yer almaktadır.

Antep fıstığı yetiştirildiği bölge nedeniyle Türkiye için en önemli yiyecekler arasında yer almaktadır. Genelde İran ve Gaziantep bölgesinde üretimi gerçekleştirilen , bu bakımdan Türkiye’ye yoğun bir talebin olmasını sağlamaktadır. Öyle ki Gaziantep bölgesinde yoğun olarak yetiştirilmesi sebebiyle adını da bu şehirden aldığı anlatılır.

En İyi Örneği Antep’te

Antep fıstığının en iyi türleri Gaziantep’te yetiştirilmektedir. Özel olarak hazırlanan tohumları ve bakımı ile birlikte dünya genelinde en iyi Antep fıstıkları bu bölgeden alınabilmektedir. Diğer yiyeceklere göre antep fıstığının içeriğindeki besin değerleri oldukça fazladır ve bu bakımdan antep fıstığı tüketimini önerilmektedir.

bulabilir, internetten hemen satın alabilirsiniz!

Antep Fıstığı Faydaları Neler?

Antep fıstığı içerisinde yer alan protein, karbonhidrat vücut için gerekli olduğu gibi doğal yollar ile vücudun ihtiyacını karşılamasın sağlamaktadır. Yüksek besin değerlerine sahip olması sadece çerez olarak tüketilmesinde dahi vücut sağlığına olumlu bir katkı yapmaktadır. Enerji veren bir yapısı da vardır ve bu bakımdan beden ile birlikte yorgun vücutların direnç kazanmasını da sağlamaktadır.

İçeriğindeki kalori ve diğer etkin maddeler ile birlikte cinsel gücü destekleyici bir etkisi olduğu da söylenmektedir. Vücudun çalışma temposu için de önemli bir katkı sağlayan antep fıstığı, başta böbrekler olma üzere karaciğer ve bağırsakların daha düzenli bir şekilde çalışmasını sağlamaktadır. Öyle ki hastalardaki iyileştirmeyi hızlandırması nedeniyle özellikle Gaziantep bölgesinde şifa kaynağı olarak da tüketilmektedir. 

antep fıstığının önemli diğer faydaları ise şöyledir;

Böbrek ağrılarını azaltır.

Kan şekerini dengeler.

Kronik kalp hastalıklarında stabil bir şekilde kalbin çalışmasını sağlar.

Kum düşürücü özelliği vardır

Antep Fıstığı Nasıl Tüketilmelidir?

Antep fıstığı yararlı olduğu gibi tüketiminde de dikkatli olunması gerekmektedir. Günlük maksimum 12 adet antep fıstığı tüketilmesi önerilmektedir. Bu sayı, vücudun gerekli ihtiyaçlarını karşılamasını sağlayacaktır. Üstelik içeriğindeki B1, fosfor, E, B ve C vitaminleri ile birlikte vücudun vitamin ihtiyacını dahi karşılayabilir durumdadır.  Fosfor konusunda dünya genelinde en zengin yiyeceklerden birisi antep fıstığı olduğu gibi içeriğindeki fosfor oranı etten dahi fazladır. Bu bakımdan tüketimde dikkat edilmesi halinde antep fıstığının hiçbir yan etkisi olmayacağı gibi kişilerin sağlığına da olumlu bir katkı yapacaktır.

Antep fıstığını Gaziantep’ten satın almak için adresini ziyaret edebilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.