Antalya'da Eczane Fazlası Var

Antalya'da Eczane Fazlası Var

Türkiye'de 3 bin 500 nüfusa bir eczane düşmesini düzenleyen yasal düzenleme Meclis'te kabul edilerek yürürlüğe girdi.

Türkiye'de 3 bin 500 nüfusa bir eczane düşmesini düzenleyen yasal düzenleme Meclis'te kabul edilerek yürürlüğe girdi. Yeni yasaya ve ona göre hazırlanan yönetmeliğine göre, 2 milyonun üstünde nüfusa sahip Antalya'da eczane fazlası var. Yeni düzenlemeye göre 600 civarı eczane bulunması gereken kentte binin üzerinde eczane mevcut.

    Eczacılar Odası Başkanı Kerem Zabun, Antalya'nın şehir merkezi ve ilçelerinde bin 7 eczane olunduğunu söyledi. 290 civarında işletme ile en fazla eczanenin merkez Muratpaşa ilçesinde bulunduğunu belirten Zabun, yeni yasaya göre 3 bin 500 nüfusa göre hesaplama yapıldığında Antalya genelinde 600 civarı eczane olması gerektiğini kaydetti. Zabun, "Son nüfus 2 milyon 143 bin civarındaydı. 613 eczane yapıyor. Baktığınız zaman 400 eczane fazla. Bu inanılmayacak bir rakam." dedi.

    Eczane ve Eczacılık Kanunu ile Eczacılar ve Eczaneler Hakkında Yönetmelik'e göre mevcut eczanelere dokunulmayacağı bilgisini veren Zabun, sistemin nasıl işleyeceğiyle ilgili şöyle konuştu: "Ama yenilere gelirken, o bin 7 eczaneyi dolduracak nüfus olmadan yenileri açılamayacak. Dolayısıyla pasta dilimleri ilk önce yavaş yavaş azalacak sonra yavaş yavaş artacak. Osman Durmuş zamanında 2 bin 500 nüfusa bir eczane modeli vardı. 10-12 sene evvel onu kabul etseydik o zaman belki şu andan çok daha iyi rakamlarda olabilirdik. Çok geç kalınmış bir düzenleme olarak görüyorum ben bunu."

    Kerem Zabun, nüfus artış hızına göre eczane sayısının normalleşeceğini söyledi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.