Antalya, Avrupa’nın En Büyük Golf Turnuvasına Ev Sahipliği Yapıyor

Antalya, Avrupa’nın En Büyük Golf Turnuvasına Ev Sahipliği Yapıyor

Darren Clarke ve John Daly gibi profesyonellerin katılımıyla Avrupa'nın en büyük Pro-Am Golf Turnuvası PGA-Beko Classic, 2014’te yine Gloria Golf Club'te organize edilecek.Uluslararası Profesyonel Golf Federasyonu'nun bu yılki takviminde yer alan...

Darren Clarke ve John Daly gibi profesyonellerin katılımıyla Avrupa'nın en büyük Pro-Am Golf Turnuvası PGA-Beko Classic, 2014’te yine Gloria Golf Club'te organize edilecek.

Uluslararası Profesyonel Golf Federasyonu'nun bu yılki takviminde yer alan en eski ve en geniş kapsamlı EuropeanPro turnuvası olan Beko Classic, bu yıl 18. kez düzenleniyor. Bu önemli turnuva, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da Belek'teki Gloria Golf Club'da gerçekleşiyor. Golf şampiyonları Darren Clarke ve John Daly'yi bir kez daha boy gösterecekler. Turnuvada birçok ülkeden en iyi oyuncular ve üst düzey girişimciler yer alıyor. Toplam ödülü 80 bin dolar olan Beko Classic 2014, 4-6 Aralık tarihleri arasında gerçekleşiyor.

Avrupa'nın en eski profesyonel ve amatör Pro Am Golf Turnuvası olan 18. Beko Classic, Gloria Golf Club’ta düzenleniyor. Türkiye'nin en büyük golf sahalarına sahip, 45 delikli sahası ile Gloria Golf Resort, geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da uluslararası üne sahip bu etkinliğe ev sahipliği yapıyor. 4-6 Aralık tarihlerini kapsacayacak turnuvada her bir ekip, üç gün boyunca farklı bir European Tour-Avrupa Golf Turnuvası profesyonel oyuncusu ile mücadele edecek. Türkiye'den Koç Holding'den Mustafa Koç’un da yer alacağı turnuvada birçok işadamı da sahada olacak.

İki adet 18 delikli, bir adet 9 delikli toplam 45 delikli golf sahalarıyla dünyanın en iyi golf destinasyonlarından biri olan Gloria Hotels&Resorts, bu önemli etkinlik ile yine uluslararası bir turnuvaya kapılarını açıyor. Güney Afrika, Avustralya, İspanya, Fransa, Lübnan, Rusya ve Yunanistan'dan katılım gösteren 40'tan fazla uluslararası amatör ekibi ağırlayacak Beko Classic 2014, aynı zamanda Avrupa'daki en büyük Pro Am Turnuvası ünvanına sahip.

Gloria Hotels&Resorts CEO’su Öznur Özdemir Özaltın, golf sporunun Türkiye’deki gelişimini göz önünde bulundurduğunda böylesine büyük bir uluslararası organizasyona ev sahipliği yapmaktan ve Gloria golf sahasında bir araya getirmekten mutluluk duyduklarını söyledi. Öznur Özdemir Özaltın ayrıca, Gloria Hotels & Resorts’un, Ağustos 2014'ten bu yana Avrupa Profesyonel Golf Birlikleri (PGA'lar) ve bunlarla ilgili Uluslarası Ekip Şampiyonaları (ITC) için resmi bir merkez olduğunu belirtti.

Öte yandan bu özel turnuvada yer alacak olan Kuzey İrlandalı Darren Clarke, Beko Classic turnuvasına üçüncü kez katılıyor. Clarke, yaklaşık 20 yıldır European Tour'da oynuyor ve son iki yıldır da Amerikan PGA Turnuvası'na katılıyor. Clarke, 2011 yılında, ilk büyük zaferi olan The Open Championship'i kazandı. Diğer bir şampiyon olan John Daly ise, 1991 yılında US PGA Şampiyonası'nı ve 1995 yılında British Open Şampiyonası'nı kazandı. İlk defa 2010 yılında Beko Classic'e katıldı. Olağanüstü uzun atışlarıyla tanınan Daly, bu atışları nedeniyle "Long John" olarak anılıyor.

Beko Classic 2014’ün önemli katılımcıları arasında Avrupa'nın önde gelen Golf Yönetim Şirketi ISM (International Sports Management) sahibi ve oyuncusu, emekli profesyonel golfçü Chubby Chandler olacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.