Annesine Aldığı Telefonu Gönderemeden Şehit Düştü

Annesine Aldığı Telefonu Gönderemeden Şehit Düştü

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerden jandarma er Yunus Yılmaz’ın, Elazığ’da yaşayan annesi için aldığı telefonu kargoyla göndermek isterken şehit olduğu öğrenildi. Hakkari Yüksekova-Şemdinli...

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde silahlı saldırı sonucu şehit olan 3 askerden jandarma er Yunus Yılmaz’ın, Elazığ’da yaşayan annesi için aldığı telefonu kargoyla göndermek isterken şehit olduğu öğrenildi.

Hakkari Yüksekova-Şemdinli kara yolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 asker, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzü maskeli 2 kişinin arkadan saldırısına uğrayarak şehit düşmüştü. Şehit olan askerlerden jandarma er Yunus Yılmaz’ın (20) Elazığ’ın Kovancılar ilçesindeki baba ocağına ateş düştü. Acı haber, Yılmaz’ın yakınlarına sağlık ekipleri eşliğinde iletildi. 5 kardeşin en büyüğü olduğu belirtilen şehit er Yılmaz’ın hayatını kaybettiği haberini alan aile yakınları üzüntüye boğuldu. Anne Aysel Yılmaz, oğlunun şehadet haberini aldığı anda fenalık geçirerek bayıldı. Yılmaz’a, eve gelen 112 Acil Servis ekipleri müdahale etti. Hastaneye kaldırılan Anne Yılmaz tedavi altına alındı. Acı haberi alan Yılmaz ailesinin yakınları, aileye taziye ziyaretlerinde bulundu.

Üzücü haberi alan Baba Saim Yılmaz, oğluyla şehit olmadan birkaç saat önce telefonla görüştüğünü anlattı. Şehit olan oğlunun, annesine cep telefonu aldığını aktaran Yılmaz, telefonu ulaştırmak için kargoya gittiğini söylediğini ifade etti. Yılmaz, şöyle devam etti: “Bu acı hepimizindir. 10 yıla yakın görev yaptım. Vatan sağ olsun."

Şehidin kardeşi Yusuf Yılmaz ise ağabeyinin sosyal medyadaki hesabından şu ifadeleri paylaştı: “Ben Yunus’un kardeşi Yusuf. Canim abicim mekanin Cennet olsun. Kurban olurum sana. Sen rahat uyu ben bu acıyı atlattım. Napacağımı bilirim abi. Yok biz de kurduz bunlar böyle acımayarak seni arkadan vurdu ya bak ben napcam bundan sonra. Kurtmuş, ne kurdu ne PKK’sı.” Şehidin cenazesinin Bingöl’ün Karlıova ilçesine bağlı Çatak köyünde defnedileceği belirtildi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.