Annemle ben sıra arkadaşı olduk

Annemle ben sıra arkadaşı olduk

Osman Gazi İlkokulu’nda, öğrenciler ve velilerle öğrencilere kitap okuma alışkanlığı kazandırmak amacıyla haftada bir gün kitap okuma günü yapılıyor. Etkinlikle öğrenciler velileriyle ders sıralarında birlikte kitap okuyor.

Konya Selçuklu Osmangazi İlkokulu’nda haftanın belli günlerinde veliler okula gelerek çocuklarıyla birlikte kitap okuyor. Sınıf Öğretmeni Mihriban Akdağ tarafından hazırlanan projeyle öğrenci ve velilere okuma alışkanlığı kazandırılıyor. 7 yıldır hayatta olan projeyle veli ile okul ilişkisi de pekiştiriliyor.

BEN OKURUM ANNEM OKUR

Projenin amacının öğrenci ve velilere okuma alışkanlığı kazandırarak aile ortamında gerçekleştirilemeyen birlikte okuma etkinliğini gerçekleştirmek olduğunu belirten Mihriban Akdağ, “Projeyle çocuğun ve velinin birlikte yaptıkları bir etkinlikten zevk almalarını ve velinin sınıf içinde çocuğunu gözlemlemesini sağlıyoruz” dedi. Daha önce çalıştığı okulda da bu projeyi yürüttüğünü kaydeden Mihriban Akdağ, projeyi üç yıldır Osman Gazi ilkokulu’nda yaptıklarını belirterek, “Okulumu değiştirdikten sonra çocuklar okuma yazmayı çözer çözmez tekrar bu uygulamaya başladım. Şimdi çocuklar 4 sınıf öğrencisi. Üç yıldır velilerimiz ile Osman Gazi ilkokulunda yapıyorum. Meramdaki okulum ile beraber yedi yıldır ‘Annem sıra arkadaşım oldu’ çalışmamı devam ettiriyorum” diye konuştu.

VELİLER ÖNCE SICAK BAKMAMIŞTI

Akdağ, velilerin ilk başlarda projeye sıcak bakmadığını fakat zaman içinde çocuklarıyla zaman geçirmenin güzelliğinin farkına vardıklarını vurguladı. Kampanyayı Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün 7 yıl önce başlattığını aktaran Akdağ, “O dönemde okulumda benimle beraber bir öğretmen arkadaşım ile başladık. Şu an devam ettiren tek kişi benim. Başka okuma kampanyası var Konya genelinde fakat bu kapsamda tek yapan benim. Velilerimiz çok istekli” ifadelerini kullandı. Etkinliklerde çocukların Milli Eğitim’in önerdiği kendi yaş düzeylerine uygun kitap okuduklarını belirten Akdağ, anne kitaplarının da okul idaresi ve rehberlik öğretmeninin seçtiği kitaplar olduğunu söyledi. E-Twinning kapsamında destek bulduklarını belirten Akdağ, şunları söyledi:  “Avrupa çapında paylaşım portalına başvurduk ve başvurumuz kabul edildi. Portalda projeji başlatıyorsunuz fakat ortak bulamadığınız zaman proje başlamıyor. Biz baya fazla ortak bulduk. Çok gündemde olan bir proje. İdareciler de istiyor öğretmenlerden bu projeyi yapmalarını. Bizim zaten projemiz vardı onaylanınca aktif hale geldi. Şimdi Türkiye’den ortaklarımız var.”

VELİLER DE ÖĞRENCİLER DE MUTLU

Çalışmanın sonunda ortaya çıkan değişiklikleri değerlendiren Akdağ, şunları kaydetti: “Annenin çocuğunun yanında oturduğu zaman o manevi mutluluğu görülmeye değer.

Bu kelimeler ile anlatılamaz. Bir anne olarak ne çok şey bilmediğimi anladım. Annelerimiz duygularını kaleme aldı. Birçoğu eline hiç kitap almamıştı. Şimdi mutlaka fırsat bulup okuyorlar. Burada bitiremeyen evine götürüp orda devam ediyor. Hatta doğum yapmış anneler bebekleri ile geliyor. O bebekler bizim elimizde büyüyor. Gelemeyen anne olduğu zaman çocukları üzülmesin diye gelen babalar var. Çocuklarına verilen önem beni mutlu ediyor. Çocuklar da çok mutlu.”

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.