Anlaşma Sağlanamadı, Germanwings Pilotları Greve Gidiyor

Anlaşma Sağlanamadı, Germanwings Pilotları Greve Gidiyor

Almanya'da bugün sabah yapılan görüşmede emeklilik ve ödemeler konusunda Cockpit Birliği (VC) ile Lufthansa uzlaşma sağlayamadığı için Germanwings pilotları bugün sabah grev yapacak. Yaklaşık 5 bin 400 pilotu temsil eden VC, Germanwings’in...

Almanya'da bugün sabah yapılan görüşmede emeklilik ve ödemeler konusunda Cockpit Birliği (VC) ile Lufthansa uzlaşma sağlayamadığı için Germanwings pilotları bugün sabah grev yapacak. Yaklaşık 5 bin 400 pilotu temsil eden VC, Germanwings’in pilotlarının iş bırakma eylemi sabah 6 ile öğle 12 arasında olacak ve tüm uçuşları etkileyecek. Ayrıca yaklaşık yedi farklı hava alanının etkileneceği eylemde 164 uçağın pilotları iş bırakma eylemine katılacağı ifade edildi.

Öte yandan Lufthansa grev kararına üzüldüklerini açıklarken Lufthansa Yönetim Kurul üyesi Dr. Bettina Volkens grevi önleyemeyecekleri için çok büyük bir hayal kırıklığı yaşadıklarını söyledi. Volkens, VC’nin grevin daha önceden kararlaştırdığı etkisini aldıklarını altını çizerken anlaşmanın bir günde sağlanması gerçekçi olmadığına işaret etti.

Havayolu grevleri hariç yolcular demir yolları çalışanlarının gerçekleştirecekleri iş bırakma eylemleriyle de karşı karşıya. Alman demiryolu şirketi Deutsche Bahn’ın çalışanlarını temsil eden Makinistler Sendikası İG Metal da geçtiğimiz günlerde talep kataloğunu yayınlamıştı. Bunun üzerine VC, yurt içi ulaşımın tamamen kilitlenmesi engellemek için demiryolu sendika birlikleriyle temas halinde olduklarını bildirmişti.

Ayrıca Nisan ayında yapılan üç günlük grev neticesinde ise Lufthansa yaklaşık 60 milyon Euro zarar etmişti. 2015 için 2,3 milyar Euro kar elde etmeyi planlayan Lufthansa yapılan grev sonrası bu hedefi 1,5 milyar Euroya kadar indirmek zorunda kalmıştı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.