Ankara'nın Güvenliği Bayramda 361 Ekip, 14 Amir Ve 120 Yaya Polise Emanet

Ankara'nın Güvenliği Bayramda 361 Ekip, 14 Amir Ve 120 Yaya Polise Emanet

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 03 Ekim Cuma gününden itibaren başlayan Kurban Bayramı tatili nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere meydana gelebilecek...

Ankara Emniyet Müdürlüğü, 03 Ekim Cuma gününden itibaren başlayan Kurban Bayramı tatili nedeniyle vatandaşların can ve mal güvenliğini en üst düzeyde tesis edebilmek, bayram öncesi, bayram günleri ve bayram sonrası olmak üzere meydana gelebilecek olayları önlemek ve olaylara anında müdahale edebilmek amacıyla tedbirlerini artırdı.

    İl merkezinde alınan tedbirlerde; 101 şehir içi ve bölge trafik ekibi, 59 asayiş şube ekibi, 19 terör şube ekibi, 14 güvenlik şube ekibi, 28 kaçakçılık, mali, narkotik, organize ve çocuk şube ekibi, 140 asayiş devriye ekibi olmak üzere toplam 361 ekip ve 03 Ekim 2014 günü müdüriyet personelinden 14 amir, 120 polis memuru yaya devriye olarak görevlendirildi.

    Müdürlüğe bağlı tüm şubeler tarafından oluşturulan özel ekipler ile genel güvenlik önlemlerine ek olarak alınan bir dizi tedbir şöyle: "Asayiş Şube Müdürlüğü ve diğer birimlerce; il merkezinde meydana gelebilecek olayları önlemek ve oluşabilecek olaylara anında müdahale edebilmek için resmi ve sivil ekiplerin devriye hizmetlerinin yanında yaya ekipler de görevlendirildi. Halkın yoğun olarak bulunduğu alışveriş merkezleri, otogarlar, mezarlıklar, camiler, hayvan pazarları ve kurban kesim yerlerinde sahte para ve dolandırıcılık, hırsızlık, yankesicilik, kapkaççılık ve diğer asayiş olaylarına karşı ekip ve personel sayısı maksimum düzeye çıkartıldı. Şehir İçi ve Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'nce; İlde bulunan alışveriş ve eğlence merkezleri, gar, otogar, (AŞTİ), havaalanı güzergâhında, cami, mezarlıklar, halkın yoğun olarak bulunabileceği kurban satış-kesim yerleri ile 19 Mayıs Bulvarı, Dumlupınar Bulvarı, Fatih Sultan Mehmet Bulvarı, Mevlana Bulvarı gibi araç yoğunluğunun fazlaca bulunduğu ana arterlerde ve güzergâhlarda ek tedbirler alındı

    OTOBÜS DENETİMLERİNİN EN ÜST SEVİYEDE

    Ayrıca, otobüs denetimlerinin en üst seviyede ve mevsim şartları da göz önüne alınarak denetlenmesi için AŞTİ'de bulunan personel sayısı arttırıldı. İlin tüm ana cadde kavşaklarda kurulu bulunan KGYS kameraları ile trafik kazaları ve trafik tedbirlerine ilişkin her türlü önlemler alınarak vatandaşların bayramını huzur içerisinde geçirmeleri ve güvenli bir şekilde seyahat etmeleri hedeflendi.

    Samsun Yolu (Elmadağ-Kırıkkale yolu) üzerinde kurban kesim alanı bulunan Ortaköy ve Gökçeyurt kavşağı ve Konya Yolu TŞOF kavşağı dışındaki tali geçiş noktaları daha önceki bayramlarda meydana gelen ölümlü, yaralamalı ve maddi hasarlı trafik kazalarının bu noktalarda artış göstermesi ve anayol üzerindeki trafik yoğunluğunun azaltılması amacıyla New Jersey(Beton Taş Bariyer) ile bayram süresince kapatılacak.

    KURBAN SATIŞ VE KESİM NOKTALARINDA SABİT TRAFİK EKİBİ

    Çevre yolu Hurdacılar mevkii kurban kesim alanı, Kazan ilçe giriş kavşağı kurban kesim alanı ve sorumluluk alanlarda bulunan diğer kurban satış ve kesim noktalarında sabit trafik ekibi konuşlandırılacak, Çevre yolu mezarlık mevkiinde takviye ekip bulundurulacak. Ayrıca bu noktalarda yaya trafik polisleri görevlendirilerek trafik akışının rahat ve sorunsuz olması sağlanacak.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğüne; özellikle kurban satış yerleri ve alışveriş yerlerinin yoğun olduğu bölgelerde sahte para ve dolandırıcılık olaylarına karşı halk bilgilendirildi.

    NARKOTİK EKİPLERİ VE DİĞER EKİPLERLE GEREKLİ ÖNLEMLER ALINDI

    Narkotik Şube Müdürlüğü'nce; son günlerde artış gösteren bonzai ve uyuşturucu kullanımı ile ilgili uyuşturucu tacirlerine karşı oluşturulan narkotik ekipleri ve diğer ekiplerle gerekli önlemler alındı. Kaçakçılık Şube Müdürlüğünce; özellikle toplu taşıma araçlarında kullanılan ve kaçak yollarla ülkeye girişi yapılan 10 numara yağ konusunda denetim ve operasyonlar arttırıldı.

    YAYA DEVRİYELER VE MOTORİZE EKİPLER

    Ankara Emniyet Müdürlüğü olarak Kurban Bayramı süresince kamu düzeninin dirlik ve esenlik yönünde korunmasında, gün içerisinde insan hareketleri yönüyle oldukça yoğun olan bölgelerde (AŞTİ, Havalimanı, Tren Garı vb.) yaya devriyeler ve motorize ekipler aracılığıyla suç (kapkaç, hırsızlık, yankesicilik, dolandırıcılık, sahte para vb.) ve suçluyla mücadele kapsamında ilgili kanun ve yönetmelikler çerçevesinde halkın esenliğinin sağlanması açısından özverili çalışmaların sürdürüldüğü vurgulandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.