Ankara’nın Elmadağ İlçesinde Dereden Su İçen Hayvanlar Zehirlenerek Telef Oldu

Ankara’nın Elmadağ İlçesinde Dereden Su İçen Hayvanlar Zehirlenerek Telef Oldu

Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde, Hatip Çayı olarak bilinen dereden geçerken buradan su içen bazı koyunlar zehirlenerek telef oldu. Olay yerine gelen yetkililerin yaptığı incelemede, suya çok güçlü kimyasal bir zehrin karışmış olabileceği...

Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde, Hatip Çayı olarak bilinen dereden geçerken buradan su içen bazı koyunlar zehirlenerek telef oldu. Olay yerine gelen yetkililerin yaptığı incelemede, suya çok güçlü kimyasal bir zehrin karışmış olabileceği ihtimali üzerinde duruldu. Hatip Çayı suyunun aynı zamanda Ankara Çayı’na da karıştığı öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre; Elmadağ ilçesi Hasanoğlan Mahallesi'nde hayvanlarını otlatan Hidayet Şimşek isimli vatandaş, akşam hayvanlarını ahıra götürdü. Şimşek, hayvanları Hatip Çayı olarak bilinen dereden geçirirken, bazı hayvanlar buradan su içti. Suyu içen 15 koyun anında zehirlenerek birkaç adım sonra öldü. Aynı yerden su içen çok sayıda karga ve güvercinin de öldüğü gözlendi. İhbar üzerine olay yerine İlçe Tarım Müdürlüğü görevlileri ve belediye yetkilileri geldi. Yapılan ilk incelemede, suya çok güçlü kimyasal bir zehrin karışmış olabileceği ihtimali üzerinde duruldu.

Yetkililer, dere suyundan ve telef olan hayvanlardan numuneler aldı. Hayvan sahipleri, yakında bulunan Milli Eğitim Bakanlığı'na ait ders aletleri yapım fabrikasından dereye kimyasal atık karışmış olabileceğini iddia ettiler. Hayvan sahiplerinden Hidayet Şimşek, ‘’Koyunlar suyu içtikten sonra on metre kadar gelebildiler, hepsi ağızları köpürerek öldü. On dakika sürmedi ölmeleri.’’ diye konuştu.

Polis, olayla ilgili soruşturma başlatırken, Hatip Çayı suyunun Ankara Çayı’na karıştığı öğrenildi. Hayvanların, içtiğinde anında ölümüne sebep olan bu çok zehirli kimyasal atığın, Ankaralıların sağlığı için de tehdit oluşturabileceği belirtildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.