Ankara’daki Çatışma Sonrası 2 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara’daki Çatışma Sonrası 2 Kişi Gözaltına Alındı

Ankara’da yaşanan silahlı çatışmada olayın yaşandığı yere gelen 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Şahısların, çatışmada ölen Bülent A.’nın yakınları olduğu belirtildi.Olay, öğle saatlerinde Dikmen Cevizlidere semti...

Ankara’da yaşanan silahlı çatışmada olayın yaşandığı yere gelen 2 kişi polis tarafından gözaltına alındı. Şahısların, çatışmada ölen Bülent A.’nın yakınları olduğu belirtildi.

Olay, öğle saatlerinde Dikmen Cevizlidere semti 1144 sokakta meydana geldi. Çete liderliği, mekân basma, tehdit, şantaj, uyuşturucu, adam yaralama, gasp gibi çok sayıda suçtan sabıkası bulunan Bülent A.'nın polis takibinde olduğunu fark etmesiyle ortalık karıştı. Takipte olan polis ekipleri ile 06 DT 3740 plakalı araçta bulunan 1’i kadın 3 zanlı arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 3 polis memuru ile Bülent A. ve Elena G. yaralandı. Diğer zanlı ise hızla olay yerinden uzaklaştı. Yaralı polis memurlarından biri hemen yakında bulunan markete sığındı.

YARALANAN POLİS MEMURU MARKETE SIĞINDI

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda polis ve ambulans sevk edildi. Yaralı polis memurları ve iki zanlı ambulansla hastaneye kaldırıldı. Çete lideri Bülent A. kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Polis memurlarının ise durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Olay yerinden kaçan diğer zanlıyı yakalamak için emniyet güçleri mahalleyi ablukaya aldı. Operasyona polis helikopteri ile özel hareket polisleri destek verdi. Sokak başları ekipler tarafından tutuldu. Bu sırada sokak aralarından kaçmaya çalışan zanlı ile polis arasında sıcak çatışma yaşandı. Zanlı daha sonra izini kaybettirdi. Özel hareket polisleri çelik yelek ve kalkanla binalarda arama yaptı. Yapılan tüm aramalara rağmen kaçan zanlı bulunamadı.

Bülent A.'nın birkaç aydır organize suçlarla ilgili emniyet mensupları tarafından teknik takip altında olduğu ve uyuşturucu, adam yaramak, gasp gibi suçlardan çok sayıda sabıkası olduğu öğrenildi.

MAHALLEDE OPERASYON SÜRERKEN, OTOMOBİLDE İNCELEME YAPILDI

Mahallenin bir tarafından operasyon sürerken diğer yanda Olay Yeri İnceleme ekipleri araçta çalışma yaptı. Yapılan çalışmada çok sayıda boş kovan bulundu. Araç da yapılan aramada ise bir adet uzun namlulu silah bulundu. Yapılan incelemenin ardından otomobil çekici marifetiyle emniyet otoparkına kaldırıldı.

ÇATIŞMA SONRASINDA 2 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Bu sırada çatışma yerine gelen ve zanlı Bülent A.’nın yakını olduğu belirtilen 2 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar, karakola götürüldü.

"KORKU DOLU ANLAR YAŞADIK"

Yaralı polis memurunun sığındığı market sahibi ise bir anda çatışmanın çıktığını ve bir polisin markete sığındığını anlattı. Korku dolu anlar yaşadığını anlatan market sahibi, çatışma nedeniyle dışarı çıkamadıklarını, büyük tehlike atlattıklarını anlattı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.