Ankara Kalesi’nde Bitmeyen Çalışmalar Esnafı Bezdirdi

Ankara Kalesi’nde Bitmeyen Çalışmalar Esnafı Bezdirdi

Ankara’nın en önemli turizm merkezlerinin başında gelen kalede aylardır devam eden çalışmalar, hasarlar ve sürekli bozulmalar esnafı iş yapamaz hale getirdi. Kaleye çıkan Koyunpazarı yokuşunda 4 ay önce tadilat yapıldı ancak sağlam yapılmadığı...

Ankara’nın en önemli turizm merkezlerinin başında gelen kalede aylardır devam eden çalışmalar, hasarlar ve sürekli bozulmalar esnafı iş yapamaz hale getirdi. Kaleye çıkan Koyunpazarı yokuşunda 4 ay önce tadilat yapıldı ancak sağlam yapılmadığı için elektrik tesisatında yangın çıktı. Yangın nedeniyle sokağın yarısında elektrikler kesilirken, elektrik dağıtım şirketinden gelen ekipler sokağı kazdı. Elektriği kesilen bazı esnaflar hat çekerek komşularından dükkanlarına elektrik alabildi.

    Ankara Kalesi’nde bugün öğleden sonra elektrik tesisatında çıkan yangın nedeniyle elektrik kabloları yandı. Bu sebeple birçok esnafın işyerine elektrik verilemedi. Elektriği olan esnaflardan hat çekerek aydınlatan ve diğer ihtiyaçlarını karşılayan esnaf, yapılan kazı nedeniyle de iş yapamaz duruma düştü. Esnaf, bölgede yaz boyunca süren kazı çalışmalarına tepki gösterdi. "Daha önce sağlam yapılsaydı bugün patlayıp yangına sebep olmazdı." diyen esnaf, yerli ve yabancı turistlerin bölgedeki inşaat görünümünden rahatsız olduğunu belirtti.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.