Ankara-istanbul Arası İlk Yht Seferi Başladı

Ankara-istanbul Arası İlk Yht Seferi Başladı

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ilk seferine çıktı. Ankara Garı’ndan 11.40’da hareket eden YHT, Eskişehir ve Bilecik’te de kısa molalar vererek akşam Pendik’e ulaşacak....

Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) hattı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile ilk seferine çıktı. Ankara Garı’ndan 11.40’da hareket eden YHT, Eskişehir ve Bilecik’te de kısa molalar vererek akşam Pendik’e ulaşacak. Yeni hatta yılda 7.5 milyon yolcu taşınması hedefleniyor.

    Açılışı birkaç sefer ertelenen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren, Ramazan Bayramı’na yetiştirildi. İlk seferindeki yolcular arasında Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da bulunduğu yüksek hızlı tren, bu sabah 11. 40’tan Ankara Garı’ndan hareket etti. Eskişehir ve Bilecik’te düzenlenecek küçük çaplı törenlerin yanı sıra hattın esas açılış töreni akşam 18.30’da son durak olan Pendik’te gerçekleştirilecek. Bayrama yetiştirilen Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren hattındaki sefer ücretleri Başbakan Erdoğan tarafından açıklanacak.

    HEDEF: YILDA 7.5 MİLYON YOLCU

    YHT’nin hizmete girmesiyle Ankara-İstanbul arası ilk etapta 3.5 saate düşmüş oldu. Bu sürenin daha sonraki çalışmalarla birlikte 3 saate kadar indirilmesi hedefleniyor. Ankara-İstanbul YHT hattında yılda ortalama 7.5 milyon yolcu taşınacak. Hat üzerinde Polatlı, Eskişehir, Bozüyük, Bilecek, Pamukova, Sapanca, İzmit, Gebze ve Pendik olmak üzere toplam 9 durak bulunuyor. Ankara-İstanbul hattındaki trenlerin 9 vagondan oluştuğu, yolcu kapasitesinin ise 409+2 olduğu kaydedildi. Hatta esnek fiyat uygulaması yapılacak. TCDD’nin bildirdiğine göre sosyal statülere bağlı olarak farklı indirimler uygulanacak.

    GÜNDE 12 SEFER, 4 FARKLI SINIFTA HİZMET

    Ankara ve İstanbul arasında her gün ilk etapta altısı gidiş, altısı geliş olmak üzere toplam 12 sefer düzenlenecek. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan hızlı trene ilişkin sistemler sorunsuz çalışıyor, vatandaşlarımız YHT’yi gönül rahatlığıyla kullanabileceğini söyledi. Aralarında ücret ve hizmet alımı farkı olan business plus, business, ekonomi plus ve ekonomi olmak üzere toplam dört farklı sınıf var.

    ESKİŞEHİR HATTINI OLUMSUZ ETKİLEDİ

    Daha önce her gün Ankara Eskişehir arasında 8 sefer gerçekleştirirken Ankara-İstanbul YHT Hattının bugün seferlerine başlamasıyla bu rakam dörde düşürüldü. Eskişehir’e sefer sayıları düşürülürken varış süresi da kısaldı. YHT ile Ankara-Eskişehir arası 1 saat 30 dakikadan 1 saat 20 dakikaya indi. Dört sefere düşürülen Eskişehir hattının yeni saat düzeni şu şekilde: 9.00, 12.55, 16.45 ve 21.00. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.