Anız Yangınları, Yaşlı Ve Hastaların Sağlıklarını Tehdit Ediyor

Anız Yangınları, Yaşlı Ve Hastaların Sağlıklarını Tehdit Ediyor

Anız yangınları sonucu sabah saatlerinde Batman il merkezi üzerinde oluşan duman tabakası, hasta ve yaşlı vatandaşları olumsuz etkiliyor. Yaşlı ve hastalar nefes almakta zorlandıklarını belirtirken, ev hanımları dışarı çamaşır asamamaktan...

Anız yangınları sonucu sabah saatlerinde Batman il merkezi üzerinde oluşan duman tabakası, hasta ve yaşlı vatandaşları olumsuz etkiliyor. Yaşlı ve hastalar nefes almakta zorlandıklarını belirtirken, ev hanımları dışarı çamaşır asamamaktan yakındı.

    Alınan önlemler ve yapılan tüm uyarılara rağmen anız yakmanın önüne geçilemiyor. Başta Batman valiliği ve belediye olmak üzere tüm ilgili kurumlarla anız yakmayı önlemek için çalışma yürüten Batman Çevre Gönüllüleri Derneği, anız yakmanın gayri insani ve ahlaki olduğunu söyledi.

    Sabah saatlerinde kentin değişik noktalarında anız yangınları sonucu oluşan duman tabakasını yerinde gözlemleyen çevre gönüllüleri dumandan özellikle yaşlı ve hasta vatandaşların olumsuz etkilendiğini belirtti. Yapılan çalışmaların ardından Batman ve çevresinde bu konuda bir duyarlılık oluştuğunu kaydeden Batman Çevre Gönüllüleri Derneği Başkanı Recep Kavuş, kent çevresinde önceki yıllara oranla daha az anız yangını yaşandığına dikkat çekerek bu vatandaşların da anız yakmaktan vazgeçeceklerine inandıklarını söyledi.

    Sezon başından beri köylerde ve muhtarlarla yaptıkları toplantılarda anız yakmanın zararlarını anlattıklarını belirten Çevre Gönüllüleri Başkanı Recep Kavuş, "Konuyla ilgili broşür dağıttık. Çiftçilerle birebir görüşüp zararlarını anlattık. Tarım müdürlüğü sağ kesme ve parçalama makineleri aldı bunları çiftçinin hizmetine sunduk. Batman ve çevresinde azaldı. Ancak çevre ilçelerde yaşanan anız yangınları rüzgarın etkisiyle dağılıyor. Batman’da bundan olumsuz etkileniyor." diye konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.