Ani yükselişe hazırlıklı olun!

Ani yükselişe hazırlıklı olun!

Dolar kuru Beyaz Saray’dan gelen Suriye açıklamasından sonra artarak 5.76 TL seviyelerine geldi. Ekonomist Atilla Yeşilada "Türk özel sektöründe oluşabilecek zelzelelere hazırlıklı olmalıyız" dedi.

ABD Suriye konusunda kararını verdi. Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapacağı operasyona destek vermeyeceği açıklanırken dolar kuru bu haberden sonra yükselişe geçti. Ekonomist Atilla Yeşilada Türkiye’nin Fırat’ın doğusuna yapacağı operasyon ile ilgili dolar kuru açısından birtakım uyarılarda bulundu.

Cumburbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın partisinin Kızılcahamam kampında Suriye’yle ilgili söylediklerinden sonra ABD Başkanı Donald Trump ile bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme sonrası Türkiye'nin basın açıklamasında "ABD askeri ve güvenlik bürokrasisinin, iki ülke arasında sağlanan mutabakatın gereklerini yerine getirmemesinden duyulan rahatsızlık Sayın Trump ile paylaşılmıştır." İfadelerine yer verildi. Beyaz Saray’dan ise bu sabah “Türkiye, yakın zamanda Suriye'nin kuzeyine uzun süredir planladığı operasyon için harekete geçecek. ABD Silahlı Kuvvetleri, bu operasyonu desteklemeyecek ya da bu operasyona dahil olmayacak." açıklaması geldi. Dolar kuru gelen bu operasyon açıklamalardan sonra 5.70 TL seviyelerinden 5.76 TL seviyelerine kadar yükseldi.

Ekonomist Atilla Yeşilada Türkiye’nin yapacağı operasyonun gerekli ve artık bir beka sorunu haline geldiğini söylerken ekonomik açıdan ise çok büyük sarsıntılara neden olabileceğini vurguladı. Atilla Yeşilada operasyonun  bir çok değişkene sahip olduğunu söylerken dolar kuru açısından Rahip Brunson krizi gibi bir sürece girilebileceğinin uyarısını yaptı. Yeşilada konu ile ilgili şunları söyledi:

"DOLAR KURUNDA ANİ ZIPLAMAYA HAZIRLIKLI OLMALIYIZ”

 

"Yapılacak olan askeri hareket bence meşrudur. Başka yolları da vardı ama o konumuz değil. Türkiye bir anlamda bunları yapmaya zorlandı. Ama bunun ekonomik maliyetini bütün vatandaşlar ödeyecekler. Umarım son anda Trump ile Erdoğan bir konuşma yapar. Türkiye’nin istedikleri verme noktasında ya Trump ya da Kürtler ikna edilir. PKK’yı aradan çıkarıp barışçıl bir çözüm bulunur. Aksi halde bizi ekonomik olarak çok zor bir kış bekliyor. En kötü senaryo olan dolar kurunda yine ani bir zıplamaya ve yalnız piyasaları değil, Türk özel sektörünü ağır bir zelzeleye tabi tutabilecek bir şoka karşı da hazırlıklı olmalıyız”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum