ANDY-AR'dan koalisyon anketi

ANDY-AR'dan koalisyon anketi

ANDY-AR şirketi 1 Kasım'da seçmenlerin koalisyona bakış açısını araştırdı Buna göre seçmenin yüzde 50'si tek başına iktidar istiyor.

ANDY-AR’ın çalışmasına katılanlara 1 Kasım genel seçimi sonrası olası hükümete ilişkin sorular yöneltildi.

"KOALİSYON OLUR" DİYENLER ÇOĞUNLUKTA

Habertürk'ün haberine göre, katılımcılara “1 Kasım seçimlerinden sonra tek parti iktidarı mı olur yoksa koalisyon mu?” sorusu yöneltildi ve tahminleri soruldu. “Tek başına iktidar olur” diyenlerin oranı yüzde 43.6 olurken, bu oran “Koalisyon olur” diyenlerde yüzde 49.6’ya yükseldi.

SEÇMEN "TEK BAŞINA İKTİDAR" İSTİYOR

Bu kez katılımcılara 1 Kasım sonrası için iktidara dair istekleri soruldu. “Siz koalisyon mu istiyorsunuz, tek başına iktidar mı?” sorusunu yanıtlayanların yüzde 50.1’i “Tek başına iktidar istiyorum” yanıtını verirken, yüzde 46.8’i “Koalisyon istiyorum” dedi.

YÜZDE 84 "AK PARTİ İKTİDAR OLUR"

“Hangi parti tek başına iktidar olur?” sorusuna yanıt veren seçmenlerin yüzde 87.4’ü “AK Parti” dedi. Bu partiyi CHP yüzde 4.4’le takip etti.

OY ORANLARINDA AK PARTİ-CHP YÜKSELİŞTE

ANDY-AR'ın seçim anketinde kararsızlar dağıtıldığında AK Parti'nin oyu yüzde 42,6, CHP'nin oyu yüzde 27,1, MHP'nin oyu yüzde 15,2, HDP'nin oyu ise 12,1 olarak belirlenmişti.

AK Parti'nin oyları 7 Haziran seçimine göre 1,7, CHP 2 puan yükseldi. MHP ve HDP'de ise 1'er puanlık düşüş gözlemleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.