Anayol Partisi resmen kuruldu

Anayol Partisi resmen kuruldu

Anayol Partisi resmen kuruldu. 'Anahtar' amblemi ve turkuaz renklerini kullanan Anayol Partisi, Baha Sazak'ın öncülüğünde geçtiğimiz günlerde 35 kurucu üye ile aktif siyasete başladı.

Turgut Özal'ın felsefesiyle hareket eden parti hızla teşkilatlanıyor. Anayol, 2015 seçimleri için çalışmalara başladı. Anayol'un Konya İl Başkanlığı görevini ise Sezai Erkan üstlendi.

1970 yılında Ilgın'da dünyaya gelen ve Turgut Özal döneminde Anavatan Partisi'nde çeşitli görevlerde bulunan Anayol Patisi Konya İl Başkanı Sezai Erkan, partiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Teşkilatlanmanın sürdüğünü belirten Erkan, "Partimizi 28 Ekim tarihi itibariyle resmen kurduk. Bursa, İzmir, Hatay, Mersin, Adana, Mardin ve Van illerinde teşkilatlanma çalışmalarımız sürüyor. 1 ay içinde 45 ilde teşkilatlanmayı planlıyoruz. Parti olarak önümüzdeki yıl yapılacak Genel Seçimlere katılacağız. 8 Kasım'da Konya'da parti olarak genel bir toplantı yapacağız. Partinin ambleminde ise 'Anahtar' var.

Dünya üzerinde hiçbir sorun çözümsüz değil. Her sorunun bir çözüm anahtarı var" dedi.

ÖZAL'IN FELSEFESİYLE YOLA ÇIKTIK

Partinin hedeflerinden de bahseden Erkan, "Hedefimiz 29 Ekim'de ecdadımız tarafından kurulan ve bizlere emanet edilen ülkemizi bölmeden, bölmek isteyen şer güçlere mesaade etmeden canımızın son damlasına kadar ilelebet yaşaması için emaneti bizden sonraki nesillere teslim etmektir. Ayrıca adaleti, ekonomiyi, sağlığı, eğitimi ve savunma sanayimizi istenilen müreffeh seviyelere taşımak için şimdiden çalışmalara başladık. Anayol Partisi, bir lider partisi değil, ortak aklın partisidir. Din, Atatürk ve milliyetçilik üzerinden siyaset yapmayacağız. Siyaseti toplum refahı ve güvenliği için yapacağız. Rahmet ve şükranla yadettiğimiz Turgut Özal'ın felsefesi ile yola devam edeceğiz. Şu anda bölünmüş olan toplulukların aynı çatı altında kardeşçe yaşamasını sağlamak da hedeflerimiz arasında bulunuyor" diye konuştu.

AK PARTİ YÜZDE 30'UN ALTINDA KALIR

Gündemdeki konuları da değerlendiren ve Konya'nın yeterli hizmeti almadığını belirten Erkan, "Şehrimize bir uçak fabrikası kurulmalı. Hiçbir iktidar döneminde Konya, yeterli hizmet alamadı. Ayrıca Türkiye'de iyi bir muhalefet yok. 2015 Genel Seçimleri'nde AK Parti'nin oy oranı yüzde 30'un altına düşecek. Çünkü partinin gelen başkanı değişti. Recep Tayyip Erdoğan Köşk'e çıktı. Erdoğan'ın yokluğunda lider boşluğu olacaktır" ifadelerini kullandı.

KERİM ATICI - merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.