Anastasiadis: Sağırlar Diyaloğuna Dönme Önerisine Boyun Eğmeyeceğim

Anastasiadis: Sağırlar Diyaloğuna Dönme Önerisine Boyun Eğmeyeceğim

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa atıfta bulunarak, "Sağırlar diyaloğuna dönme önerileri veya tavsiyelerine boyun eğmeyeceğim." dedi. Güney Kıbrıs'taki bir açılışta konuşan Anastasiadis, Türkiye'nin sözde...

Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Nikos Anastasiadis, Kıbrıs sorununa atıfta bulunarak, "Sağırlar diyaloğuna dönme önerileri veya tavsiyelerine boyun eğmeyeceğim." dedi.

Güney Kıbrıs'taki bir açılışta konuşan Anastasiadis, Türkiye'nin sözde tehdit mesajları ortadayken müzakere masasında oturmasının kendisine yakışmayacağını savundu.

Rum lider, Türk Dışişleri Bakanlığı tarafından yayımlanan mesajda (NAVTEX), Kıbrıs'ın güneyindeki bölgelerde, 20 Ekim-30 Aralık tarihleri arasında sismik araştırmalar yapacağından ihtiyatlı olunması tavsiyesinde bulundu.

Anastadiadis, “Kıbrıs sorununa çözüm için özlü diyaloğa başlamasından beş gün önce Türkiye'nin bu kabul edilmez kışkırtmaları, sadece uluslararası hukuku çirkin bir şekilde ihlal etmekle kalmayıp Türkiye'nin sorunun çözümü için gerçek bir katkı sağlayacağı güvencesine inananların yanıldıklarını ispatlıyor.” diye konuştu.

Kıbrıs'ın Münhasır Ekonomik Bölgesi'ndeki doğal kaynaklarla ilgili olarak da konuşan Rum lideri, “Yabancı ülkelerden bazı üçüncü taraflar bize, çeşitli faaliyetler yoluyla doğal zenginliklerin şimdi Kıbrıslı Türklerin katılımıyla belirlenebileceğinin mümkün olabileceğini tavsiye etmektedir. Onlara bu tür bir şeyin hiçbir şekilde kabul edilmeyeceğini belirtmek isterim.” şeklinde konuştu. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.