ANAR Başkanı Uslu: Abdullah Gül'ün oyu yüzde 48,5

ANAR Başkanı Uslu: Abdullah Gül'ün oyu yüzde 48,5

"Abdullah Gül, muhalefetin ortak adayı olması durumunda adaylığa sıcak bakacağını düşünüyorum" diyen Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yakınlığıyla bilinen ANAR Başkanı İbrahim Uslu, "Abdullah Gül'ün oy oranı yüzde 48,5 olur." dedi.

24 Haziran 2018'de gerçekleştirilecek olan erken seçimlerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül aday olacak mı? Seçimler için geri sayım sürerken herkes bu soruya yanıt arıyor ve Ankara kulisleri hareketlendi. CHP'nin henüz adayı belli olmazken İYİ Parti'nin dün seçimlere gireceği açıklandı.

Eski Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’ın kurucusu olduğu Adalet ve Kalkınma Partisi’ne yakınlığıyla bilinen ANAR Araştırma Şirketi'nin sahibi İbrahim Uslu, "Sayın Gül bir partinin adayı olmak istemiyor. Muhalefetin ortak adayı olması durumunda adaylığa sıcak bakacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanırken anketlerde 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün yüzde 48,5'e yakın oy toplayacak lider olduğunu söyledi.

ABDULLAH GÜL'ÜN OY ORANI YÜZDE 48,5 

Habertürk'ten Kübra Par'ın sorularını yanıtlayan ANAR Araştırma Şirketi'nin sahibi İbrahim Uslu, şu ifadeleri kullandı;

Adayların oy oranlarına baktınız mı? Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Gül, Meral Akşener, Yılmaz Büyükerşen, İlhan Kesici... Muhalefet bir isimde uzlaşırsa ismi zikredilen bu isimler arasında en yüksek şansa sahip aday kim sizce?

Ölçümlerimizde, muhalefet içinde en yüksek oy alan isim Sayın Gül'dü.

- Kaça tekabül ediyor?

Rakamları hatırlamıyorum ama yüzde 48.5'i en fazla ölçüde toparlayan aday Sayın Abdullah Gül'dü.

Ama Abdullah Gül'ün aday olmasının CHP'nin kemikleşmiş kitlesinde bir Ekmeleddin İhsanoğlu tepkisi olabileceği söyleniyor...

Orada CHP'nin Sayın İhsanoğlu'na haksızlık ettiğini düşünüyorum. Aslında Sayın İhsanoğlu aday olduğu için ne CHP ne MHP tabanında iddia edildiği gibi bir fire olmadı. O dönemde CHP ve MHP'yi üst üste koyduğunuzda 38 civarı bir oyları vardı. Sayın İhsanoğlu da 38 aldı. Seçmen disiplini en yüksek olan iki parti var: Biri CHP, diğeri HDP. Aday kim olursa olsun, partileri aday gösterdikten sonra oy verirler. CHP, tabanına çok ters isimleri milletvekili ya da belediye başkan adayı yaptı ve firesiz bütün oyları aldılar. Mansur Yavaş, CHP tabanının asla ve asla benimsemeyeceği bir adaydır. Çok tescilli bir 'ülkücü'den bahsediyoruz. Ankara'daki aşırı sol gelenekten gelen CHP seçmenleri bile firesiz Mansur Yavaş'a oy verdiler. CHP seçmeni, eğer partisi rakibini alt etmek için kendi geleneğinden gelmeyen bir aday gösterirse ona oy veriyor.

"GÜL, ORTAK ADAYLIĞA SICAK BAKIYOR"

- Gül'ün adaylığı konusunda son duyumlar ne yönde?

Gördüğüm kadarıyla Sayın Abdullah Gül bir partinin adayı olmak istemiyor. Muhalefetin ortak adayı olması durumunda adaylığa sıcak bakacağını düşünüyorum. Ama muhalefet ortak aday olarak Sayın Gül'ü göstermezse, tek başına bir partiden aday olmayı uygun bulmaz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum