Anadolu’nun Yöresel Ürünleri Mudanya’da Tanıtılıyor

Anadolu’nun Yöresel Ürünleri Mudanya’da Tanıtılıyor

Bursa’nın Mudanya ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen ve 4 gün sürecek olan 'Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri'nin açılışı Güzelyalı Mahallesi’ndeki Kapalı Pazaryeri’nde yapıldı. 52 ilden 98 firmanın katılım sağladığı fuarda,...

Bursa’nın Mudanya ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen ve 4 gün sürecek olan 'Yöresel Ürünler Tanıtım Günleri'nin açılışı Güzelyalı Mahallesi’ndeki Kapalı Pazaryeri’nde yapıldı. 52 ilden 98 firmanın katılım sağladığı fuarda, Mudanyalı tüketiciler de Anadolu’nun yöresel ürünleriyle buluştu.

Mudanya Meyve Üreticileri Birliği ile Kırsal Kalkınma ve Kırsal Yaşamı Destekleme Derneği (KIRSALDER) işbirliği ve Mudanya Belediyesi’nin destekleriyle düzenlenen fuar, Mudanya Belediye Bandosu’nun konserinin yanı sıra Türk Sanat, pop ve halk müziği konserleriyle başladı.

KIRSALDER Başkanı Sedat Kolcuoğlu, amaçlarının yöresel ürünleri tüketicilerle buluşturmak olduklarını belirterek, mayıs ayında Antalya’da başlangıcı yapılan yöresel ürünler tanıtım etkinliğini Isparta’da sürdürdüklerini, bu etkinliği ilk kez bir ilçe düzeyinde yapmak için Mudanya’ya geldiklerini belirtti.

Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay, meyve üreticilerinin yaptığı etkinliği yerel yönetim olarak önemsediklerini belirtti.

    Konuşmalar ardından organizasyonda destek veren kurumlara ve emeği geçenlere plaket ve belgelerinin takdimi ardından fuarın kurdelesi alkışlarla kesildi. Açılışa Bursa Milletvekilleri Bedrettin Yıldırım, İsmet Su, Necati Özensoy ile birlikte Mudanya Kaymakam Vekili Nilüfer Kaymakamı Mustafa Kılıç, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ay’ın yanı sıra Türkiye Meyve Üreticileri Birliği Genel Başkanı Alaattin Gülal, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Abdurrahman Akbulut ve çok sayıda vatandaşlar katıldı. Davetliler, açılış ardından stantları inceledi. Başkanlar, Hatay standında künefe, Mudanya standında ise meyve molası verdi.

    24 Ağustos’a kadar Mudanya Güzelyalı Mahallesi Kapalı Pazaryeri’nde saat 11.00 ile 21.00 saatleri arasında açık kalacak fuardaki stantlarda, vatandaşlar, tanıtılan yöresel ürünleri tadarak ve deneyerek satın alabiliyor. Girişlerin ücretsiz olduğu fuarda Türkiye’nin dört bir yanından yöresel lezzetlerin yanı sıra, kültürel semboller, halk oyunları, el sanatları gibi öz değerlerin olduğu stantlar da bulunuyor. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.