“anadolu’da Klasik Sanatlar” Sergisi Bursa Ulucami’de Başlıyor

“anadolu’da Klasik Sanatlar” Sergisi Bursa Ulucami’de Başlıyor

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi tarafından hazırlanan “Anadolu’da Klasik Sanatlar” sergisi ile “81 ilde 81 Sergi 81 Seminer” projesinin birincisi Bursa Ulu Cami’de yapılacak.

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi tarafından hazırlanan “Anadolu’da Klasik Sanatlar” sergisi ile “81 ilde 81 Sergi 81 Seminer” projesinin birincisi Bursa Ulu Cami’de yapılacak.

Klasik sanat eserlerinin yeni nesillere taşınmasını amaçlayan çalışma kapsamında, hat, tezhip, minyatür, katı', ebru, cilt, çini, kalem işi, edirnekâri, kündekâri, sedef kakma, naht gibi klasik sanatlar tanıtılacak. On yıl devam etmesi planlanan Anadolu’da Klasik Sanatlar” sergisi ile “81 ilde 81 Sergi 81 Seminer” projesi ile Anadolu'nun farklı illerinde uygulanan sanatlar, Türkiye’nin her köşesine götürülerek insanlara sunulacak.

İstanbul Klasik Sanatlar Merkezi yetkilileri, proje hakkında bu bilgileri verdi: “Bu proje kapsamında, içinde klasik sanatlarımıza ait nadide eserlerin yer aldığı binlerce katalog ve özel eserlere ait milyonlarca tıpkıbasım, yurdun her köşesine ulaşmış, her eve girmiş olacak. Aynı zamanda toplamda 81 seminer yapılarak halkımız sanatlarımız hakkında bilgilendirilecek ve büyük çoğunluğu İstanbul'da yaşayan pek kıymetli sanatkarlarla buluşmuş olacaktır. Bu proje vesilesi ile klasik sanatlarımızla ilgili büyük bir eksiklik giderilmiş olacak, kadim sanatlarımız nesilden nesle aktarılarak yaşamaya devam edecektir. Bu büyük projenin, klasik sanatlarımızla ilgili milli bilinç oluşturulmasında, sanatlarımızın dünyaya tanıtılması ve bize ait olduğu gerçeğinin duyurulmasında ilk ve en büyük basamak olması temennimizdir.”

Projenin, “Yaşayan en büyük hat sanatı müzesi” özelliğini taşıyan Bursa Ulucami’de 8 Şubat tarihinde, 170 sanatkarın hazırladığı 100 eserle bir sergi ve Hattat Hasan Çelebi, Prof. Uğur Derman, Semih İrteş ve Hilmi Şenalp’ın semineri ile başlayacağı ifade edildi. Bursa’da 3 gün sürecek program kapsamında Merinos Atatürk Kültür Merkezi’nde bir sergi yapılacak ve İznik başta olmak üzere Bursa’nın tarihi mekanları ziyaret edilecek.
CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.