Anadolu Yakası’nın Yüzünüzü Güldürecek Konut Projeleri

Anadolu Yakası’nın Yüzünüzü Güldürecek Konut Projeleri

            Birkaç yıl öncesine kadar ulaşım araçlarına çok uzak kaldığı için tercih edilmeyen Maltepe, Kurtköy ve Kartal ilçeleri, Kadıköy Kartal metro hattının açılması, Kartal ilçesinde yoğun kentsel dönüşümün başlatılması ile kişilerin tercihlerini de

            Birkaç yıl öncesine kadar ulaşım araçlarına çok uzak kaldığı için tercih edilmeyen Maltepe, Kurtköy ve Kartal ilçeleri, Kadıköy Kartal metro hattının açılması, Kartal ilçesinde yoğun kentsel dönüşümün başlatılması ile kişilerin tercihlerini değiştirerek ilgi odağı olmaya başladı. Anadolu yakasının da iş merkezi sayılarının artması ve lise, üniversite gibi eğitim kurumlarının artış göstermesi ile bu ilçeler daha fazla tercih edilmeye başlandı.

 

            Bakırköy ve Kartal arasında tampon bölge gören Maltepe ilçesi, sahil kısmından başlayarak otoyola kadar uzanan geniş yüz ölçümü ile her tarzdan ve her kesme hitap eden çok çeşitli konut projeleri ile dikkat çekiyor. Kentsel dönüşümün henüz çok yaygın olmadığı bölgede geçmişi çok eskiye dayanan dayanıklı ve sağlam eski yapıların yanı sıra birçok ünlü gayrimenkul firmasının ünlü projeleri de dikkat çekiyor. Hem otobüs, hem deniz yolu hem de metro ulaşımı olan Maltepe'de konut fiyatları ise İstanbul'un ortalamasına bakıldığında sahip olduğu olanaklara göre oldukça iyi durumda.

 

            Kadıköy Kartal metro hattının Kartal metro durağına ek olarak yakın zamanda açılacak olan Yakacık, Pendik ve Tavşantepe durakları ile Kurtköy ilçesine de ulaşım kolaylaşacağı için konut almak ya da kiralamak isteyenler bu bölgeye de yoğun ilgi gösteriyor. D100 karayoluna yakınlığı ulaşım açısından bir avantaj sağlarken Aydos ormanına yakın olması da yeşil alanların bolluğu ve havasının temiz olması gibi bir fırsat sunuyor. Ayrıca Sabiha Gökçen Havalimanı'na olan yakınlığı ile de iş için İstanbul'a gelenler ya da sık sık seyahat edenler için tercih edilesi bir bölge.

 

            Kartal ilçesinin Adalar'a yakınlığı, deniz ulaşım seferlerinin çokluğu, birçok iş ve hizmet binasının alanda bulunması ilçeyi tercih edilir kılıyor. Birkaç yıl önce başlayan kentsel dönüşüm projesi ile eski ve depreme dayanıksız konutlar yıkılarak yerini daha sağlam, yenilikçi hizmetler sunan ve modern mimari anlayış ile yapılan konutlar almaya başladı bile. Bir iki yıl içerisinde projelerin hepsinin tamamlanması ile ilçenin daha çok gelişeceği ve yeni bir büyüme ivmesi kazanacağı da bir gerçek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.