Anadolu ürünleri dünya  eczanelerinde satılacak

Anadolu ürünleri dünya eczanelerinde satılacak

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk: “Anadolu’da üretilen ürünlerin günün birinde bütün dünya eczanelerinde satıldığına şahit olursak şaşırmamak lazım.”

Pankobirlik Genel Başkanı Recep Konuk, Habertürk’te yayınlanan ve Türkiye ekonomisine yön veren sektör temsilcilerinin ekrana taşındığı “Bakış” programında, Noyan Doğan’ın canlı yayın konuğu oldu. Çekimleri Panagro Et ve Süt Üretim Tesisleri’nde gerçekleştirilen programda Konuk, kooperatiflerin genel yapısından Konya Şeker’in yatırımlarına kadar birçok konuya değindi. 
 
GELİR ADALETİNDE SÖZ SAHİBİ
Kooperatifçilik anlayışının ülkenin gelişmesine katkı sağlamakla birlikte gelir adaletinin tesisini de gerçekleştirdiğini ifade eden Recep Konuk, “Sadece siyah ve beyaz yok arada farklı tonlar da var. Ülkelerin kalkınmasında gelişmesinde sadece devlet veya özel sektör yok özellikle gelişmiş bölgelerde bunların aralarına serpiştirilmiş kooperatif yöntemi de bu alana dahil edilmiştir. Kooperatifçilik anlayışı ülkenin gelişmesine katkı sağlamanın yanında gelir adaletinin tesisinde önemli rol üstlenmiştir. Yani geliri tabana yaymıştır. Biz bir kere kooperatifleri bu mantıkla algılıyor ve ülkemizde de bunun uygulanabileceğini görüyoruz. Bunun en güzel örneklerinden biri de Konya Pancar Ekicileri Kooperatifi’dir. Pancar üreticileri sadece pancar işiyle iştigal etmezler. Pancar üretiminin yanında mısır, ayçiçeği, yağlı tohumlar, patates ürünleri de üretirler veya hayvancılıkla da uğraşırlar. Bizim kooperatiflerimiz de her ne kadar pancar ekiciler kooperatifi olsa da hissedarlarımızın verdiğim örneklerdeki gibi farklı üretimler yaptıklarını da görüyoruz. Biz insanımıza inanıyoruz. Geçmişte cephede gösterdiğimiz başarılar neden sanayi de ticarette turizm de ekonomi alanında da olmasın. Biz bu başarıların bu ülke insanı ile mümkün olduğuna inanıyoruz. Dolayısıyla bu başarıyı Konya Şeker’de görmek mümkündür” şeklinde konuştu. 
 
EN BÜYÜK ET VE SÜT ÜRETİM TESİSİ
Recep Konuk, çekimlerin yapıldığı Panagro Et ve Süt üretim Tesisleri’ni anlatırken, Tek çatı altında dünyanın en büyük et ve süt entegre tesisleri ifadesinin altını çizdi. Tesisin günlük yaklaşık 1200 büyükbaş, 3000 küçükbaş işleme kapasitesi ve 2000 ton da süt üretimi yapabilecek kapasiteye göre kurulduğunu belirten Konuk, konuşmasını şöyle sürdürdü:  “Bu tesis kurulmadan önce ciddi anlamda ön hazırlık çalışması yapılmıştır. Yani tesisin alt yapısı ve kurulum aşamasından önceki entegrasyonu için çok büyük zaman ve emek harcandı. Mesela bu tesiste hayvan işlenecek ve hayvan varlığını sürdürmenin yolu onların beslenmesiyle ilgili alt yapıyı da doğru kurmaktan geçiyor. Yoksa hayvan temini bir şekilde yapılabilir. Ancak yaşanacak herhangi bir aksaklıktan dolayı bütün paydaşları üzecek sonuçlarla karşılaşmak mümkündür. Biz bunun yaşanmaması adına ciddi çalışmalar yaptık. Mesela Türkiye’nin en büyük yem fabrikasını kurduk. Dünyada örneği sadece ABD’de olan küspe kurutma tesisleri ve küspe paketleme tesislerini kurduk. Eskiye göre onda iki enerji maliyetiyle kaba yemi daha uygun şartlarda saklayabilecek bir yem üretimi yapmış oluyoruz.”
HABER MERKEZİ 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.