Anadolu Kartalı Sergen’le uçtu

Anadolu Kartalı Sergen’le uçtu

Atiker Konyaspor’un bu sezon 3. teknik direktörü olan Sergen Yalçın takımın başında kaldığı 10 haftada başarılı sonuçlara imza attı. Yeşil-beyazlı ekip Sergen Yalçınla çıktığı maçlarda topladığı puanlarla ligde kalmayı başardı

Atiker Konyaspor  sezona Mustafa Reşit Akçay ile başladı.  Mustafa Reşit Akçay, Atiker Konyaspor'un başında çıktığı Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde toplam 13 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik 8 mağlubiyet aldı. Konyaspor  Mustafa Reşit Akçay ile sezon başında geçen sezonun şampiyonu Beşiktaş’ı yenerek Süper Kupayı müzesine getirmişti. Ancak bu başarı ligde devam etmedi. Akçay ile 9 maç sonra yollar ayrıldı.

MEHMET ÖZDİLEK DE ÇARE OLMADI

Mustafa Reşit  Akçay ile yollarını ayıran Atiker Konyaspor takımı Mehmet Özdilek’e emanet etti camia Özdilek ile ateş hattından uzaklaşıp üst sıralarda kendine yer bulmak istiyordu. Ancak Özdilekli Konyaspor bu isteğe cevap olamadı.   Ligde Kayserispor yenilgisi sonrası Mustafa Reşit Akçay ile yolların ayrılmasıyla göreve gelen Özdilek ligde 15 maça çıktı Yeşil-beyazlı ekip Özdilek yönetiminde ligde çıktığı 15 maçta 3 galibiyet, 5 beraberlik ve 7 yenilgi aldı. Atiker Konyaspor , söz konusu dönemde büyük maç kazanamazken, Osmanlıspor, Kardemir Karabükspor ve Aytemiz Alanyaspor maçlarında galip geldi.  

SERGEN İLE ÇIKIŞ YAKALADI

Mehmet Özdilek'in ardından takımın başına geçen Sergen Yalçın geçti. Yalçın daha önceki takımlarda yaşadığı çıkışları Konyaspor’da da yaşadı.  Atiker Konyaspor, Yalçın'ın takımın başına getirilmesinden sonra 5 maçta kalesini gole kapatmaya başardı. Atiker Konyaspor, Spor Toto Süper Lig'de 25. hafta öncesinde teknik direktörlük görevine getirilen Sergen Yalçın yönetiminde çıktığı 10 maçın beşinde kalesini gole kapatırken 4 galibiyet, 3 beraberlik ve 3 yenilgi yaşadı.

5 MAÇ GOL YEMEDİ

Sergen Yalçın yönetimindeki ilk maçında 25. haftada Galatasaray'a deplasmanda 2-1 kaybeden Konyaspor,  bu maçın ardından oynadığı 5 maçta 3 galibiyet elde etti, 2 maçta berabere kaldı. Atiker Konyaspor bu maçlarda rakip fileleri 9 kez havalandırırken kalesinde gol görmedi. Ligde 26. haftada iç sahada Kayserispor'u 2-0, 28. haftada Demir Grup Sivasspor'u 5-0 ve 30. haftada Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup eden Konya temsilcisi, 27. haftada Osmanlıspor'la ve 29. haftada Antalyaspor'la 0-0 berabere kaldı. Yeşil-beyazlı ekip,  bu istatistiği ile ligin en az gol yiyen takımları arasında yer aldı. Sergen Yalçınlı Konyaspor Galatasaray yenilgisinin ardından yakaladığı çıkışı Bursa’da noktaladı. Yeşil-beyazlı ekip kritik maçta deplasmanda rakibine 2-1 kaybetti.  Atiker Konyaspor 32. Hafta deplasmanda Karabükspor’u 1-0 yenerek önemli bir galibiyet aldı. Yeşil-beyazlı ekip 33. hafta evinde oynadığı  Göztepe karşılaşmasında ise rakibi ile berabere kalarak aldığı bir puanla ligde kalmayı başardı. Sergen Yalçın takımın başında çıktığı sezonun son maçında Fenerbahçe’ye 3-2  kaybetti

KARARI YENİ YÖNETİM VERECEK

Atiker Konyaspor’da başarılı olan Sergen Yalçın ile yola devam edilip edilmeyeceği önümüzdeki günlerde belli olacak. Mevcut yönetim sergen yalçın ile devam etmek isterken Sergen Yalçın’da belli şartlar oluşursa takımda kalmak istediğini söyledi.  Sergen Yalçın’ın Konyaspor’da ki geleceği yapılacak genel kurul sonrası belirlenecek.

FERHAT TÜRKOĞLU  

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.