Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği’nden iftar

Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği’nden iftar

Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği düzenlediği iftar programı ile üyelerini bir araya getirdi.

Çoğunlukla genetik geçiş gösteren ve gen ile taşınan bir tür kanın pıhtılaşamaması hastalığı olan Hemofili hastalığı ile ilgili dayanışma ve birliktelik amacıyla kurulan Anadolu Hemofili ve Talasemi Derneği düzenlediği iftar programı ile üyelerini bir araya getirdi.

Misafirlere geleneksel Konya düğün pilavı ikram edildi. Gençlik ilkokulu Genç Bahçe’de düzenlenen iftar programına Doç. Dr. Mehmet Dağlı, Doç. Dr.Ali Kutlucan, Fizik Tedavi Uzmanı Dr. Osman Tüfekçi, Psikolog Cüneyt Kaya, hemofili hastaları, hasta yakınları ve hekimler katıldı. Dernek Başkanı Mehmet Oğuzhan Petekci iftar programı sonrası yaptığı konuşmada, “Üyelerimizle bir araya gelmek için iftar programı düzenledik. Hemofili hastalığı kandaki faktör eksikliğinden kaynaklı bir kanama hastalığıdır. Dernek olarak amacımız hastalar olarak bir araya gelmek, dertleri paylaşmak diyebiliriz” şeklinde konuştu.

Selçuk Üniversitesi Hematoloji Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Mehmet Dağlı da yaptığı konuşmada hemofili farkındalığının oluşturulması için dernek ile beraber çalıştıklarını belirterek, “Dernek üyeleri olarak güzel bir atmosfer oluşturuldu. Tüm hemofili hastaları, yakınları ile bir araya geldik. Hastaların problemlerini en kısa sürede çözebilmek için çalışıyoruz” ifadelerine yer verdi.

HÂLİD ŞEN merhabahaber.com

7.20160628125247.jpg

9.20160628125332.jpg

6.20160628125313.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.