Anadolu büyüyor

Anadolu büyüyor

KSO Başkanı Memiş Kütükcü, son 15 yılda Türk sanayisinde Konya’nın da aralarında bulunduğu Anadolu şehirlerinin ağırlığının hissedilir bir şekilde artmaya başladığını ve yatırımlarla Anadolu‘nun gerçek potansiyeli ortaya çıktığını söyledi

Mevlana Kalkınma Ajansı (MEVKA) ve Dünya Yatırım Tanıtım Ajansları Birliği(WAIPA) işbirliğinde ‘Doğrudan Yabancı Yatırımlar Tecrübe Paylaşım ve Eğitim’ programı düzenlendi. Dedeman Otel'de gerçekleştirilen toplantıya, Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükçü, Konya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Üyesi Ramazan Erkuş, kalkınma ajansları yatırım destek ofisi çalışanlarının yanı sıra, yurtdışında bu alanda faaliyet gösteren kurumların temsilcileri ve davetliler katıldı. Açılış konuşmasını yapan Mevlana Kalkınma Ajansı Genel Sekreter Vekili Savaş Ülger, “Kalkınma ajansları kurulduğu günden bu yana ülkemizin yerel ve ulusal tanıtımını hedefler doğrultusunda önemli bir misyon üstlenmiş ve çalışmalarını bu yönde üstlenmektedir” dedi. kalkınma ajanslarının önemine değinen Ülger, “Bölge içi ve bölgesel gelişmişlik farklarının azaltılması, üretim, rekabet, istihdam, yetişmiş insan gücü ve girişimcilik gibi pek çok konuda çalıma yürüten kalkınma ajansları, bunun yanı sıra yatırım destek ajansları aracılığıyla da bölgenin yatırım ortamının uluslararası düzeyde tanıtılması, ulusal ve bölgesel yatırımcıların bölgeye çekilmesi noktasında çeşitli faaliyetlerde bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

ULUSLARARASI ÇAPTA İŞBİRLİKLERİNİ GELİŞTİRİLECEK

Konya Sanayi Odası Başkanı Memiş Kütükcü, Türkiye’deki Kalkınma Ajansları ve Dünya Yatırım Promosyon Ajansları Birliği (WAIPA) üyelerinin davet edildiği “Knowledge Forum on FDI “ programının İstanbul dışında başka bir ilde düzenleyeceği ilk etkinlik olma özelliği taşıdığını söyledi. Programın Konya’da yapılmasından duydukları memnuniyeti aktaran Kütükçü, programda uluslararası çapta işbirliklerini geliştirilmesi de beklendiğini aktardı. Kütükçü, toplantının doğrudan yatırım amaçlı gerçekleştirildiğini belirterek, “Konya’da, Anadolunun yeni sanayi merkezinde düzenlenmesi bizim için son derece anlamlı. Son 15 yılda Türk sanayisinde Konya’nın da aralarında bulunduğu Anadolu şehirlerinin ağırlığı hissedilir bir şekilde artmaya başlamıştır. Yatırımlarla anadolunun gerçek potansiyeli ortaya çıktı” diye konuştu.

SAVUNMA SANAYİ İHRACATINDA KONYA İLK BEŞTE

Konya’nın makini imalatı, otomotiv, gıda, ayakkabıcılık gibi pek çok sektörde merkez bir şehir haline geldiğini dile getiren Kütükçü, Türkiye’nin savunma sanayi ihracatında Konya’nın ilk beşte yer aldığını belirterek, “180’e yakın ülkeye ihracat yapıyoruz. teknoloji geliştirme bölgelerimizin, arge merkezlerimizin ve üniversite merkezlerimizin sayısı ve niteliği her geçen gün artmaktadır. yeni Anadolu sanayisi artık Türkiye’nin yeni taşıyıcı kolonu olma yolunda hızla ilerlemektedir” ifadelerini kullandı. . Anadoluda bir üretim heyecanı olduğunu ve bunun her geçen gün arttığını belirten Kütükçü, “Konya’da organize sanayi bölgesine olan yatırım talebi her geçen gün artmaktadır.  Yatırım sebebi araştırıldığında da şehrin yöneticilerinin yatırımcılara olan ilgisi önemli rol oynamaktadır” dedi. Türkiye Yatırım ve Destek Ajansları Başkanı Arda Ermut, merkezin Cenevre’den İstanbul’a alındığını belirterek, şunları söyledi: “ İstanbul’un konumu, ulaşım olanaklarını ve bu sektördeki gelişmişliği merkezin İstanbul’u taşınmasında etkili oldu. merkezin bundan sonraki süreçte İstanbul olarak devam etmesini umuyoruz.” 

ALİ İBİLEME

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.