Anadolu, Maneviyat Yıldızlarıyla Şereflendi

Anadolu, Maneviyat Yıldızlarıyla Şereflendi

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçelerde gerçekleştirdiği iftar geleneğine Akşehir’de devam etti.

15 bin Akşehirliyle “Kardeşlik, barış ve hoşgörü sofrası” adını verdiği iftar sofrasında bir araya gelen Başkan Akyürek, Uluslararası Nasrettin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nin başladığı törende de kardeşlik mesajları verdi. Hazreti Mevlana’nın çağdaşı ve maneviyatta dostu kabul edilen Nasrettin Hoca’yı Anma Programı ile iftar programına katılan Başkan Akyürek, “Hocamıza işaret ederek söylüyorum ki; iftar sofralarımız kürkü kalın olana, makamı mevkisi olana değil, zengin fakir ayrımı gözetmeden, genç yaşlı, kadın erkek ayrımı gözetmeden bütün hemşehrilerimizle buluşma mekanı haline geldi. Konya’mızda iftarlarımızı bir kardeşlik sofrasına, barış, hoşgörü sofrasına dönüştürdük” dedi.

İftar öncesi Uluslararası Nasrettin Hoca Anma ve Mizah Günleri’nin açılışına da katılan Başkan Akyürek, Anadolu coğrafyasının zor dönemlerinde yaşayan büyüklerin bu coğrafyanın tapu kayıtlarını oluşturduğunu, Hazreti Mevlana, Nasrettin Hoca, Seyyit Mahmut Hayrani, Nimetullah Nahcivani, Şems-i Tebrizi, Sadrettin Konevi gibi maneviyat yıldızlarıyla Anadolu’nun şereflendiğini belirtti. Akşehir’den ve Konya’dan Hazreti Mevlana gibi, Nasrettin Hoca ile diğer büyükler çıkarıldığında bölgenin öneminin nasıl olacağını düşünmek gerektiğine işaret eden Başkan Akyürek, “Yeni nesiller olarak bu zatların yaşatılması, büyüklerimizin temsil ettiği mananın yaşatılması, güçlendirilmesi, bizden sonraki kuşaklara daha güçlü bir şekilde aktarılması hepimizin boynunun borcu. Bu borcu yerine getirmeye çalışıyoruz. Nasrettin Hoca’nın daha iyi anlatılması için hep birlikte çalışmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Nasrettin Hoca’yı anma etkinliklerinin Ramazanla da bütünleşmesini sağlamaya çalıştıklarını dile getiren Başkan Akyürek, Akşehir’de takdirname alan 4. sınıf öğrencilerine bisiklet hediye etti. Başkan Akyürek, hem iftar sofralarını hem de hediye edilen bisikletleri Nasrettin Hoca’ya ithaf ettiğini söyledi.

Programlara Konya Valisi Muammer Erol, AK Parti Konya Milletvekilleri Mustafa Baloğlu ve Hüsniye Erdoğan, eski milletvekili Ayşe Türkmenoğlu, Akşehir Belediye Başkanı Salih Akkaya, AK Parti İl Başkanı Musa Arat, Büyükşehir Belediyesi Meclis üyeleri ile daire başkanları katıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.