Amino asit nedir? Ne işe yarar?

Amino asit nedir? Ne işe yarar?

İnsan vücudundaki kasların ve proteinlerin yapı taşlarını oluşturan amino asit, hücrelerin yapılandırılmasını, dokuların onarılmasını ve enzimlerin oluşturulmasını sağlar.

İnsan vücudundaki kasların ve proteinlerin yapı taşlarını oluşturan , hücrelerin yapılandırılmasını, dokuların onarılmasını ve enzimlerin oluşturulmasını sağlar. Amino asitlerden bazıları vücut tarafından üretilirken bazı amino asitler ise mevcut amino asitler ve vücut tarafından asla üretilmeyen ve mutlaka dışarıdan vücuda alınması gereken amino asitlerdir. Amino asit kullanımı oldukça önemlidir. Kas kütlesinin arttırılması ve vücuttaki kas kaybının önlenmesi için kullanılan amino asitlerin ne sıklıkta ve hangi miktarda kullanıldığına dikkat etmek gerekir. Örneğin sürekli olarak spor yapan bir kişi ile normal hayatına devam eden bir kişinin alması gereken amino asit miktarı aynı değildir.

Toplamda yirmi üç tane amino asit çeşidi bulunmaktadır. Bunlardan sadece sekiz tanesi dışarıdan alınmaz ve vücut tarafından üretilir. Diğer amino asitlerin ise çeşitli gıdalar ve takviyeler ile alınması gerekir. Amino asit fiyatları tercih edilecek olan ürünlerin markalarına ve kalitelerine göre farklılıklar göstermektedir. Amino asit supplementlarını alabileceğiniz site: Kişilerin ihtiyaçlarına ve isteklerine göre uygun olan amino asitler belirlenerek alınabilir. Amino asit ne işe yarar sorusunun cevabı ise oldukça açık ve nettir. Amino asitler karın yağlarının eritilmesini sağlar, sinir sistemini korur, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesine yardımcı olur, kas kaybını önleyerek minimum düzeye indir ve özellikle sporcuların egzersiz performanslarının arttırılmasını sağlar. Kişilerin uyku düzeni, motivasyonun artması, ruh halinin iyileşmesi amino asitlerin diğer faydaları arasındadır.

Amino asit kullanımı hakkında halk arasında yanlış bir bilgi vardır. Pek çok insan amino asitlerin sadece sporcular tarafından kullanılması gerektiğini düşünür ancak bu doğru değildir. Spor yapmayan kişiler de amino asitleri kullanabilirler. Piyasada bulunan amino asitler farklı şekillerde bulunmaktadır. Toz, sıvı ve hap şeklinde olan amino asitlerden hangisine ihtiyaç varsa rahatlıkla kullanılabilir. Amino asit yararları göz önüne alındığında kullanılması gereken bir üründür. Özellikle spor yapan kişilerin amino asitlere dikkat etmesi ve mutlaka yeterli miktarda alması gerekir. Her konuda olduğu gibi amino asitler konusunda da aşırıya kaçmamak gerekir. Aksi halde ileride farklı sorunlar çıkarabilecek daha büyük sorunlar meydana gelebilir. bloğuna girip amino asitlerle ilgili yazılmış olan makaleleri okuyup amino asitler hakkında birçok bilgiye ulaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.