Amerikalı Türklerden Washington’da İftar Çadırı

Amerikalı Türklerden Washington’da İftar Çadırı

ABD’nin başkenti Washington’da Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA) tarafından kurulan iftar çadırına, Türk ve Amerikan toplumundan geniş katılım oldu. 750 kişilik çadır, açık kaldığı süre içinde tamamen doldu. Çadır çevresine...

ABD’nin başkenti Washington’da Amerikan Türk Dostluk Derneği (ATFA) tarafından kurulan iftar çadırına, Türk ve Amerikan toplumundan geniş katılım oldu. 750 kişilik çadır, açık kaldığı süre içinde tamamen doldu. Çadır çevresine yerleştirilen Türk mutfağından lezzetlerin yer aldığı stantlar yoğun ilgi gördü.

Bu yıl altıncı kez açılan çadır iftar çadırında 2 binden fazla kişiye yemek verildi. Çadır çevresinde iftar sonrası ikram edilmek üzere çiğ köfte, gözleme, Türk kahvesi, pamuk şeker, lokma tatlısı ve çay stantları kuruldu. Etkinliğe birçok Amerikalı aile katıldı.

Amerikan Türk Dostluk Derneği program direktörlerinden Mehmet Bilgin, çadıra bölgedeki Türk ve Amerikan ailelerinden ciddi bir ilgi olduğunu dile getirdi. Bilgin, her geçen yıl daha da geliştiğini belirttiği iftar çadırı sayesinde, Türk kültürü ve yemeklerini tanıtma fırsatı bulduklarını söyledi.

Washington merkezli Rumi Forum Dinler ve Kültürlerarası İlişkiler Direktörü Jena Luedtke ise, toplumdaki Müslüman ve gayrimüslimlerin iftar vesilesi ile bir araya getirilmelerinin güzel bir yol olduğunu ifade etti. Amerikan Türk Dostluk Derneği’nin bu yıl da harika bir çadır kurduğunu belirten Luedtke, “Toplumlar bu şekilde bir araya geldikçe güçlenir. Bu zamanlarda birlikteliğe ihtiyacımız var; ayrılığa değil.” ifadelerini kullandı.

Mehmet Öztürk isimli vatandaş ise yeryüzünün kardeşliğe ihtiyaç duyduğu bir dönemde Amerikalı ve farklı dine mensup insanlarla bir araya gelmenin çok büyük bir keyif olduğunu söyledi. Öztürk, “Anavatanımızdan uzakta böyle bir Ramazan sevincinin, böyle bir Ramazan güzelliğinin buralara getirilmiş olmasından dolayı çok büyük memnuniyet duyuyoruz. Emeği geçen herkese çok teşekkür ediyoruz.” şeklinde konuştu.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.