Amerikalı Belediye Başkanı: Kimse Yok Mu’ya Yapılanlar Utanç Verici

Amerikalı Belediye Başkanı: Kimse Yok Mu’ya Yapılanlar Utanç Verici

ABD’nin gelir düzeyi en yüksek ikinci bölgesi Virginia eyaletine bağlı Loudoun Belediye Başkanı Scott York, Kimse Yok Mu Derneği’ne yapılanların utanç verici olduğunu söyledi. Türk hükümetinin dernekle ilgili kararına yorum yapmanın...

ABD’nin gelir düzeyi en yüksek ikinci bölgesi Virginia eyaletine bağlı Loudoun Belediye Başkanı Scott York, Kimse Yok Mu Derneği’ne yapılanların utanç verici olduğunu söyledi.

Türk hükümetinin dernekle ilgili kararına yorum yapmanın güç olduğunu belirten York, “Suriyeli ve Iraklı mültecilere yardım sağlamak adına bu kurumun ihtiyaç duyduğu hakları ellerinden almaları utanç verici.” şeklinde konuştu.

Geçen yıl Kimse Yok Mu yetkililerinin tavsiyesiyle bölgelerinde Suriyeli mültecilere 18 bin battaniye yardımı yapan Amerikalı belediye başkanları, derneğin sadece Türkiye’de değil tüm dünyada harika faaliyetler yürüttüğünü belirtti. Bu yıl yeni bir battaniye kampanyası başlatan belediye başkanları Kimse Yok Mu’nun yardım hakkının elinden alınmasını şaşkınla karşıladı.

Dernek ile birlikte yürüttükleri battaniye kampanyasını anlatan Loudoun Belediye Başkanı York, “Onlar insani yardım çabalarının harika bir destekçisi oldu. Sadece Suriyeli mülteciler için değil dünyanın diğer bölgelerinde meydana gelen felaketlerde de bu böyle. Çok iyi bir kurum. Onları İstanbul’da ziyaret ettiğimde çok etkilenmiştik.” dedi.

Purcellville Bölgesi Belediye Başkanı Bob Lazaro, Kimse Yok Mu yetkilileri ile ilk kez geçen yıl Ekim ayında tanıştıklarını ifade etti. Derneğin çok etkili faaliyetler yürüttüğünü kaydeden Lazaro, “Yaptıkları çalışmalardan çok etkilendim. Sadece Türkiye’de değil dünya genelinde çalışmaları var. Dünya’nın çeşitli bölgelerindeki insanlara yaptıklarından dolayı tebrik edilmeleri gerekiyor.” ifadelerini kullandı.

Fairfax Bölgesi Belediye Başkanı Sharon Bulova ise Kimse Yok Mu’nun battaniye kampanyasındaki ortaklarından biri olduğunu ve kendileri ile çalışmaktan memnuniyet duyduklarını dile getirdi. Kuzey Virginia Bölge Belediyeler Komisyonu Başkanı Mark Gibb de Kimse Yok Mu’nun harika bir kuruluş olduğunu dile getirdi. Gibb, “Geçtiğimiz yıl birşeyler yapmak istiyorduk ama eğer onlarla çalışmasaydık bunların hiçbiri gerçekleşmezdi.” dedi.

Battaniye kampanyasına sponsorluk eden Embrace Relief Genel Müdürü Osman Dülgeroğlu ise, Kimse Yok Mu’nun faaliyetlerinin durdurulması kararını belediye başkanlarının kendisine şaşırarak sorduğunu ifade etti. Dülgeroğlu, “Amerika’da devlet, yardım kuruluşlarının önünü açmak için yardım kuruluşlarını ve toplum yararına çalışan dernekleri aktive etmeye çalışır.” dedi. Amerika’da derneklerin kuruluşundan itibaren kampanya yapma hakkına sahip olduğunu ifade etti.

BU YIL HEDEF 100 BİN BATTANİYE

Geçen sene düzenlenen battaniye kampanyasında bu yıl hedefin tüm Kuzey Virginia belediyelerinin desteği ile 100 bine çıkarılması amaçlıyor. Battaniye kampanyasına destek veren tek yardım kuruluşu ise Kimse Yok Mu’nun ABD’deki kardeş kuruluşu Embrace Relief. Bunun dışında Orta Atlantik Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (MAFTAA) ve bölgedeki özel Türk okulu Pinnacle Academy kampanyanın diğer sponsorları arasında yer alıyor.

Belediye Başkanları, Embrace Relief ve MAFTAA yetkilileri ile ortaklaşa yaptıkları basın toplantısında bu yılki battaniye kampanyasının 1-22 Kasım günleri arasında gerçekleşeceğini ve Kuzey Virginia’daki 14 belediyenin desteği ile 30 merkezde battaniye toplanacağını duyurdu. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da toplanan battaniyelerin Türkiye’ye gönderilmesine dünyanın en büyük taşımacılık şirketlerinden Maersk sponsorluk edecek. Şirket toplanacak tüm battaniyeleri ücretsiz olarak Türkiye’ye taşıyacak.

Kampanyaya sadece Kuzey Virginia’da değil ABD genelinden yardım yapılabileceği gibi Türkiye’den de yardımlar kabul ediliyor. Embrace Relief yetkilileri yardımların sadece battaniye ile sınırlı olmadığını dileyen kişilerin para yardımında da bulunabileceğini ifade ediyor. Toplanan para yardımları ihtiyaca göre battaniye çevrilecek ya da mültecilerin diğer ihtiyaçlarını görecek şekilde kullanılacak.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.