Nevzat Laleli

Nevzat Laleli

Amerika Nereye Koşuyor?

Amerika Nereye Koşuyor?

Nereye gidiyoruz yazı serisi

Amerika, bildiğiniz gibi 250 sene kadar önce İspanya’dan, İtalya’dan, İngiltere’den kaçan hapishane kaçkınlarının oluşturdukları bir devlet.
Önce “Kızılderili” denen Amerika’nın yerli halkına soykırımı uygulayarak yok etmiş, onların elindeki arazilerini almış oraya yerleşmişlerdir. Bakmışlar ki büyük arazileri kendi başlarına ekip dikemiyorlar, o zaman buralar için ırgat ve amele lazım… Afrika’dan silah zoruyla ailelerinden kopartarak topladıkları ve ellerini kollarını bağladıkları siyah derili zencileri gemilerin ambarlarında bin bir eziyetle Amerika’ya getirmişlerdir.
Amerika’da zencilere “köpek muamelesi” yapmışlar, onlar da insandır dememiş, diyememişlerdir. Her mekânda beyazlara siyahların yerleri ayrılmış, otobüslerde bile ayrı yerler oturmuşlardır.
Daha sonraları Amerika’ya İspanya’dan kovulan Yahudiler göç etmeye başlamış, çevirdikleri entrikalarla Kovboyların üstünde yer bulmuşlardır. Şimdi Newyork, Wolk street caddesinde ki bankerlerin hemen hepsi Yahudi’dir.
Bunlar sahip oldukları maddi güçleriyle, bütün ülkelerde olduğu gibi Amerika’da da medya sektörünü ellerine geçirmişler, bu sayede insanları bir sürü gibi istediklere yöne yönlendirmişlerdir.
Birlikte 42 yıl çalıştığım Prof. Dr. Necmettin Erbakan bir sohbetinde; “Eğer Yahudiler olmasaydı, yeryüzünde savaşlar olmazdı” diyerek, hissiyatını dile getirmiştir.
KÜRESEL EMPERYALİZM
Kapitalizmin kurucuları, Adam Smith, Darvin, Durkaym hepsi birer Yahudi’dir.
Yahudiler Kapitalizmi (insanlığı sömürme aracı olan faizci sistemi) önce Amerika’ya yerleştirebilmek için Protestanlığı kurdular. Böylece faiz Hıristiyanların gözünde mubah hale geldi. Daha sonra da Evangelismi kurdular. Bununla da “Hıristiyan bir insan, İsrail için her şeyini feda edebilecek hale getirildi.”
Şu anda Amerika’da 90 milyon Evangelist olduğu söylenirken, ABD başkanı olacakların mutlaka bu mezhepten seçilmeleri Yahudi’nin Amerika siyasetinde ki yerini ve gücünü göstermektedir.
Bunlar NATO’yu da kurarak diğer ülkeleri de kendi istekleri doğrultusunda kullanmaya başlamışlardır. Görünüşte ABD vardır ama bunun beyni Yahudi’dir. ABD ne yapmışsa beyninin emirlerini yerine getirmektedir. Irak’ı işgali budur. Afganistan’a asker çıkarmak budur.
ABD’nin ülkemizde 28 üssü bulunmaktadır. NATO, ülkemizde ki yöneticilerimizin talepleriyle şimdi de ülkemize Patriyot füzeleri yerleştirmekle meşguldür.
Bu füzelerin Suriye’den gelecek füzelere karşı ülkemizi koruyacağı yalanı ile milletimiz aldatılmaktadır. Hâlbuki bu füzeler İsrail, İran’ı vurduğunda, İran buna karşılık verecek ve işte füzeler o zaman devreye girerek ve İran’ın Şahap füzeleri daha İsrail’e erişmeden Türkiye üzerinde imha edecektir.
Ve tabii Türkiye, 300 senedir savaşmadığı İran ile savaşa girmiş olacaktır.
ABD’NİN KANLI TARİHİ
1945 yılında Japonya’da Hiroşima'ya attığı atom bombası 140 binden fazla kişiyi üç gün sonra 9 Ağustos 1945'te de Nagazaki'ye attığı bomba ile de 80 bin kişiyi katletti.
1950... Guatemala’da milli bir program izleyen Arbenz ihtilalle düşürüldü. Guatemala Silahlı Kuvvetler Başkanı Castillo Armas’ı geçirdi. 200 bin Guatemalalı öldürüldü.
1953... ABD, Moskova yanlısı İran Başbakanı Musaddık’ı darbeyle devirdi.
Yerine Şah Rıza Pehlevi’yi getirdi.
1963... Güney Vietnam Başkanı Diem öldürüldü. ABD’nin, Vietnam Savaşı boyunca 4 milyon sivil hayatını kaybetti. Vietnam Savaşı sırasında vuku bulan My Lai katliamında, Mart 1968’de, Amerikan askerleri, My Lai Köyü’nde, çoğu kadın ve çocuk 400’den fazla silahsız Vietnamlı sivili, her türlü işkence sonra katletti cesetleri parçaladılar.
1973... CIA’nın yer aldığı bir darbe ile sol eğilimli Cumhurbaşkanı Salvador Allende öldürüldü. Yerine getirilen Pinochet döneminde 5 bin Şilili sivil hayatını kaybetti.
1977... ABD, El Salvador’daki askeri yönetime destek verdi. 70 bin Salvadorlu ve 4 Amerikalı rahibe öldürüldü.
1980... CIA, Afganistan’ı işgal eden Sovyet güçlerine karşı savaşmaları için Usame bin Ladin ve örgütünü eğitti. 3 milyar dolar yardım etti.
1981... Başkan Reagan yönetimi, Nikaragua "contra"larını eğitti... 30 bin sivil Nikaragualı öldürüldü.
1982... Amerika, İran - Irak Savaşı’nda Saddam Hüseyin’i destekledi. Ona, milyarlarca dolarlık destek verdi. Savaş isteyen şahinlerin öncüsü olan Donald Rumsfeld, Saddam ile görüştü.
1989... CIA ajanı ve Panama Başkanı Noriega, ABD’nin emirlerine karşı çıkmaya kalkışınca, ülkesi tarafından işgal edildi. Noriega tutuklandı. 3 bin Panamalı sivil öldürüldü.
1991... ABD, Kuveyt’in işgali üzerine Irak’a girdi. 6 haftada 85 bin ton bomba atıldı. 113 bin kişi ilk saldırılarda katledildi.
1991’den 1998’e kadar ise, kötü beslenme ve hastalık nedeniyle yarısından fazlası çocuk olmak üzere 1 milyonun üzerinden Iraklı hayatını kaybetti.
1998... ABD, Sudan’da bir silah fabrikasını bombaladığını açıkladı. Ancak fabrikanın sadece aspirin ürettiği ortaya çıktı.
2001: Afganistan'ı işgal etti. İşgal devam ediyor. Her gün insanlar katlediliyor.
2003: Irak savaşını başlattı. Bir buçuk milyona yakın insanı katletti. Katliam sürüyor.
2011: Libya iç savaşını başlattı. 50 bine yakın kişi öldü.( Prof. Dr. Nurullah AYDIN)
MASUM BİR HAYVANIN DUASI
Olay Irak, ABD tarafından işgal edildikten sonra yaşanmıştır.
Üç Amerikan askeri, Irak'ta bir bakkal dükkânına girerler. Alışveriş yaparlarken, "kahrolsun Amerika" diye ses duyarlar.
Etrafa bakınırlar ve bu sesin bir papağandan geldiğini anlarlar. Bunun üzerine bakkala:
- Bu papağanı buradan yok et. Yarın geldiğimizde görürsek, seni mahvederiz, derler.
Askerler gittikten sonra, bakkal kara kara düşünmeye başlar. Çünkü papağanını çok sevmektedir. Derken, aklına cami imamının papağanı gelir. Hemen imamın yanına koşar başından geçenleri anlatır ve:
- Hocam eğer sakıncası yoksa papağanları değişelim, der.
Hoca kabul eder ve değişim gerçekleşir.
Ertesi gün işgalci Amerikan askerleri yine gelir ve papağanı görürler:
- Biz sana bunu yok edeceksin demedik mi? derler.
Bakkal bu papağan o papağan değil dese de inandıramaz. Askerin biri, ben şimdi anlarım bunun der ve papağanın tekrarlamasını umarak bağırır:
- Kahrolsun Amerika!
Papağandan ses çıkmaz. Bu kere bakkal da dâhil hep birlikte bağırmalarını söyler:
- Kahrolsun Amerika! Ses yok.
- Kahrolsun Amerika! Ses yok.
- Kahrolsun Amerika! Bu arada papağan dile gelir ve
- “Aminnnnnn” der.
Kim bilir, bizim gibi günahkar kulların duaları değil, belki bu dua kabul olunur.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Nevzat Laleli Arşivi
SON YAZILAR