Amerika, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya hazırlanıyor

Amerika, Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanımaya hazırlanıyor

Amerika Başkanı Donald Trump, küstah bir karara imza atıp Kudüs'ü Siyonist İsrail Rejimi'nin başkenti olarak tanımaya hazırlanıyor.

Amerikan medyasının yetkililere dayandırdığı haberlerde, ABD Başkanı Donald Trump 'ın, 6 aylık askıya alma süresi gelecek hafta sona erecek 1995 tarihli Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e Taşınmasına İlişkin Yasa'yı daha fazla bekletmeyip Kudüs'ü İsrail 'in başkenti olarak tanıyacağı ve Amerikan Büyükelçiliğinin Kudüs'e taşınmasına karar vereceği iddia ediliyor.

Amerika Başkanı Donald Trump, söz konusu küstah karara imza atmaya hazırlanırken Hamas hareketinden yapılan açıklamada"Böyle bir kararın sonuçları konusunda uyarıyoruz. Böylesi bir karar, ABD tarafından Kudüs'e saldırı anlamı taşır" ifadeleri kullanıldı.

Öte yandanArap Birliği Genel Sekreteri Ahmed Ebu Gayt, ABD'nin,Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıma yönünde bir karar almasının tehlikeli sonuçlar doğuracağı uyarısında bulundu.

Ebu Gayt, Mısır 'ın başkenti Kahire'de yaptığı açıklamada, Washington yönetiminin, "Tel Aviv Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıması ve Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıması" yönünde bir karar almasından derin endişe duyduğunu söyledi.

Bunun tehlikeli sonuçlara yol açacağı uyarısında bulunan ve Arap Birliği'nin konuyu tüm detaylarıyla takip ettiğini ifade eden Ebu Gayt, "Gerekçesi olmayan böyle bir adımın barış ve istikrara hizmet etmeyeceğini, aksine aşırıcılık ve şiddeti besleyeceğini" vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.