Amatörün 90 yıllık ‘Çınar'ı Selçukspor

Amatörün 90 yıllık ‘Çınar'ı Selçukspor

Konya amatörünün 90 yaşındaki kulübü Selçukspor’da Kulüp Başkanı Zahir Renklibay sıkıntılarını hedeflerini Merhaba Gazetesi’ne anlattı. Renklibay desteğe ihtiyaçları olduğunu söyledi

Selçukspor;futbolculuk,  malzemecilik, şoförlük, antrenörlük, yöneticilik ve başkanlık görevlerinde bulundunuz ve başkanlık görevini halen sürdürüyorsunuz. Kendinizden bizlere bahsedebilir misiniz?

 

Amatörlük bir vefa işi. Selçukspor, Dolav Mahallesi'nin bir spor kulübüdür.1927 yılında kuruldu. Kendi mahallemizin takımı olması nedeniyle bizim için ayrı bir önem taşıyor.Ben 1972 yılında futbola Konyaspor futbol okulunda başladım.  Daha sonra Konyaspor genç takımı  ve amatör takımında yıllarca top oynadım. Ardından Yolspor'a geçtim. 1983 yılından itibaren ise Selçukspor'da görev aldım. Bu takım o zaman küme düşmüştü. 2.Amatör Küme'deydi. İçimiz elvermiyordu takım çok sahipsiz kalmıştı. 1983 yılında Selçukspor'u devraldık. Küme düştüğü sene yeniden çıkardık. O zaman Süper Amatör Lig yoktu. 1.Amatör Küme vardı. O zamandan beridir takım küme düşmedi.  Takıma çok sahip çıktık. Hem maddi anlamda hemde manevi anlamda.  Bu guzide kulübü yaşatmak için elimizden gelen gayreti gösterdik. Göstermeye de devam edeceğiz. Ancak bu belirli kişilerin sırtından yürümeyle olmaz.

 

Ligde yer alan tek gençlik kulübü sizsiniz. Selçukspor hakkında bize bilgi verebilir misiniz?

Selçukspor Futbol Kulübü bilindiği  üzere 1927 yılında kurulmuş olup Türkiye'nin en eski amatör spor kulübüdür. Bu kulübü yaşatabilmek için ben ve birkaç arkadaşım var gücümüzle çalışıyoruz. Elimizden gelen bütün maddi ve manevi desteği vermek için büyük çaba harcıyoruz. Şu anda  Konya Süper Amatör Lig'de mücadele eden tek gençlik spor kulübüyüz. Bu bize ayrı bir önem kazandırıyor. Rakiplerimiz bilindiği üzere hepsi belediye takımı. Belediye takımları ile mücadele etmek gerçekten çok zor. Çünkü hepsi maddi anlamda bizden üstünler. Son 3 sezondan beri yaptığımız mücadele çerçevesinde tabiri caizse Bölgesel Amatör Lig'in kapısından döndük. Hedefimiz bu sezonda geçtiğimiz sezon olduğu Bölgesel Amatör Lig. Bu doğrultu da transfer çalışmalarımızı sürdürdük.Kadromuza yaklaşık olarak 15 ismi dahil ettik. Bu futbolcularımızın ellerinden gelen en iyisini yaparak guzide kulübümüzü en iyi yere taşıyacaklarından hiç şüphemiz yoktur.

 

Son 2 sezondur şampiyonluğa oynuyorsunuz. Bu sezonki bütçeniz nedir?

Para harcama konusunda bütçemiz kısıtlı. Tek kişinin sırtında yürüyen bir kulüp. Hiçbir sağdan soldan yardım alamııyoruz. Çok müracaatlarımız oldu. Ancak hiçbir yerden maddi yardım alamadık. Bizde bütçemiz doğrultusunda transferlerimizi yaptık. Rakiplerimiz belediye takımı. Belediye takımlarının bütçesi bizden kat kat daha fazla. Kimsenin elinden 1 kuruş para çıkmıyor. Biz bu takımlarla mücadele edebilmek için taşın altımıza elimizi koyduk. Çok girişim yaptık. Girişimlerimizin karşılığını alamadık. Bizde mütevazi bir takım kurduk.

 

Bu sezonki hedefiniz nedir?

Selçukspor kulübü her zaman kafaya oynar. Sahaya çıktığı zaman her ne kadar bütçesi mütevazi de olsa karşısındaki rakibini zorlar. Selçukspor; ligin üst sıralarında yer almak için elinden gelen mücadeleyi ortaya koyar. Bu sezonki hedefimiz yine Bölgesel Amatör Lig. En üst sırada ligi tamamlamak için var gücümüzle çalışacağız.Lig geçen sezona göre daha çetin geçeceğe benziyor. En az 6-7 kulübün bu yarışın içerisinde olacağını düşünüyorum.Bizde hazırlıklarımızı buna göre yaptık. İnşallah bu güzide kulübümüzü Bölgesel Amatör Lig'e çıkartacağız.

 

Son 2 sezondur kılpayı şampiyonlukları kaçırıyorsunuz. Size göre sahada veya saha dışında yaptığınız yanlışlar nelerdir?

Şanssızlıklar diye nitelendiriyorum. Rakiplerimize baktığımız zaman hepsi ilçe takımı.İlçe takımlarının biliyorsunuzki taraftar avantajı var.Bizim böyle bir avantajımız yok. İçeride bizim için aynı dışarıda.Bizim için en büyük eksiklik taraftar. İlçe takımları Konya'ya geldikleri zaman ellerini kollarını sallayarak 3 puanla ayrılıyorlar.Biliyorsunuzki seyirci faktörü çok fazla. Hakemler azda olsa bundan etkileniyor.Bu gibi faktörlerden dolayı hep kılpayı şampiyonlukları kaçırdık. Yoksa bizim Akşehirspor'dan bir eksiğimiz yok. Onları play-off mücadelesinde çok zorladık. Uzatmalarda yediğimiz golle mağlup olduk. İnşallah bu şanssızlığı bu sene kırarız.

 

Ligde mücadele eden tek gençlik kulübü olarak gereken maddi desteği alabildiniz mi?

Konya biliyorsunuz ki Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı. Karatay, Meram ve Büyükşehir Belediyesi gençlik takımlarına sahip çıkmalı. Hem tesis yönden hemde maddi yönden. Yasalarda bunlar mevcut. İstanbul Belediyesi bunları yapıyor, Konya belediyesi neden yapmıyor bunlar sorgulanmalı. Bu tabi soru işareti. Ben geçen gün Cimer'e yazdım. Cumhurbaşkanlığı konu ile gerçekten ilgilendi. Valiliği aramışlar. Valilik Konya Büyükşehir Belediyesi'ni aramış.  Belediyede bizi arayarak ASKF'den bu malzemeleri tedarik edebileceğimizi söyledi. Amatör Spor Kulüpleri  zaten bize her yıl malzeme yardımı yapıyor. Ama futbolcuların birçok gideri var.Bu giderleri karşılamak için maddi arayış içerisindeyiz. Tek sıkıntımız maddi yönden. Eğer bunu giderebilirsek bu çınar daha iyi yerlere gelecektir.

 

Bu sezonki Süper Amatör Lig'i değerlendirebilir misiniz? Düşünceleriniz nelerdir?

Bu sene zirveyi zorlayacak takımlar; Beyşehir Belediyespor, Çatalhüyük Çumra Belediyespor ve Kadınhanı Belediyespor. Ilgın Belediyespor kapalı kutu. Bizde bu yarışmanın içerisindeyiz.Geçmiş yıllara nazaran bu sezon lig çok çetin geçeceğini düşünüyorum.

 

 Futbol İl Temsilcisi'nin yeni statü önerisi reddedildi. Sizce Süper Amatör Lig'de statü değişmeli mi?

Statü değişseydi kalite yönünden lig daha iyi olurdu. Çünkü 1 ile 2.sırada ki takımlar hemen hemen ikinci yarının 3-4.haftasında belli oluyor. Böyle olunca diğer diğer takımlar ligden kopuyor. Gerekli olan mücadeleyi sahaya yansıtmıyorlar.Eğer statü değişip play-off sistemi gelseydi ligde heyecan son haftaya kadar giderdi.Keşke değişseydi.

 

Selçukspor'un yaz transfer döneminde kadrosuna dahil ettiği isimler;

Emre Yıldız

Abdullah Aslan

Emre Çimen

Kamil Karakaya

Mustafa Güven

Mustafa Sarıkeçeli

Onur Öztürk

Oğuzcan Zenginol

Rafet Çetinkaya

Behçet Baştuğ

Sertaç Gümüş

Ali Osman Kömür

Ahmet Mercanoğlu

Hayati Demirhan Kuzu

Çağrı Saçıkara

    Röportaj: Ferhat Türkoğlu, Ahmet Sütcü

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.