Amasyalı Çiftçiler Yüzde 50 Hibeli Tarım Aletlerini Teslim Aldı

Amasyalı Çiftçiler Yüzde 50 Hibeli Tarım Aletlerini Teslim Aldı

Amasyalı çiftçilere, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında aldıkları tarım aletleri törenle teslim edildi.    İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene, Amasya...

Amasyalı çiftçilere, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında aldıkları tarım aletleri törenle teslim edildi.

    İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından düzenlenen törene, Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin, Belediye Başkanı Cafer Özdemir, çok sayıda kurum müdürü ve çiftçiler katıldı. Amasya İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Lokman Gültekin burada yaptığı konuşmada, "Gelenekçi tarımdan uzaklaşılarak sadece kırsala dönük yüzümüz kente de çevrilmiştir." dedi.

    

    Müdür Gültekin, 2015 yılına kadar uygulanacak olan projelerle doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal faaliyetler için geliştirilen yeni teknolojilerin üreticiler tarafından kullanımının yaygınlaştırılması ve zor şartlarda ve bedenen çalışan üreticilerimizin işlerini kolaylaştırarak tarımda sürdürülebilirliğin sağlanmasını amaçladıklarını belirtti.

    Çiftçilere verilen tarım aletlerinde hibe desteğinin yüzde 50 olduğunu kaydeden Gültekin, "2014 yılı içerisinde 426 üreticimize 1 milyon 637 bin lira makine ekipman desteği, 49 üreticimize 543 bin lira bireysel sulama ve ekipman desteği yapılmıştır. Bu sayede servis ve altyapısı gelişen tarım alet makine bayii sektöründe yeni istihdam alanları oluşmuştur. Alet ekipman desteklemelerinde müracaat aşamasından, dağıtımına kadar emeği geçen ilgili şube müdürün ve personeline, tören platformunun düzenlenmesinde yardımlarını esirgemeyen Amasya Belediyesi'ne kurumum adına sonsuz teşekkür ederim." şeklinde konuştu.

    Konuşmaların ardından çiftçilere makine ve ekipmanların teslimi yapıldı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.