Amasya’da ‘trafikte Çocuklar Güvende’

Amasya’da ‘trafikte Çocuklar Güvende’

Amasya İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, 2013 yılında il genelinde yaşanan trafik kazaları sonrasında 187 çocuğun mağdur duruma düştüğünü söyledi.'Trafikte çocuklar güvende’ projesinin tanıtım töreninde konuşan Emniyet Müdürü...

Amasya İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, 2013 yılında il genelinde yaşanan trafik kazaları sonrasında 187 çocuğun mağdur duruma düştüğünü söyledi.

'Trafikte çocuklar güvende’ projesinin tanıtım töreninde konuşan Emniyet Müdürü Artunay, trafik kurallarına uyulması halinde karayollarında yaşanabilecek olumsuzlukların ortadan kalkacağını belirtti.

Artunay, “Yaşanan trafik kazalarında çok sayıda insanımız yaralanarak sakat kalmakta, milli gelirimizin çok önemli bir kısmını heba etmekteyiz. 2013 yılında Amasya il genelinde toplam bin 530 trafik kazası meydana gelmiş, bu kazalarda 16 vatandaşımız ölmüş, bin 661 vatandaşımız ise yaralanmıştır. Bu kazalarda 187 çocuk da mağdur olmuştur.” diye konuştu.

Yaşanan trafik kazaları sonrasında en büyük mağdurlarının çocuklar olduğunu kaydeden Artınay, “Trafik kurallarına uyulmasını sağlayarak, trafik kültürünü kazandırmak en büyük hedeflerimizdendir. Bu hedefe ulaşmak adına projeli çalışmalarımıza bir yenisini daha ekleyerek, trafikte çocuk unsurunu ön plana çıkarmak istiyoruz.

Bu amaçla, bu günden itibaren çocuklar trafik mağduru olmasın ve üzülmesin düşüncesiyle 'Trafikte çocuklar güvende’ projesini hayata geçiriyoruz.

Bu proje ile Amasya'da 10 yaşından küçük çocukların araçlarda arka koltukta seyahat etmesi konusunda toplumda bir davranış ve bakış açısı değişikliği oluşturmak hedeflenmektedir.

Bununla birlikte sürücüler üzerinde eğitim ve denetim, çocuklar üzerinde eğitim çalışmaları başlatılarak anket, analiz ve değerlendirmeler yapılacaktır.” şeklinde konuştu.

Proje tanıtımı için davet edilen çocuklara çeşitli hediyeler verildi. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.