Amasya’da Huzur 05 Asayiş Denetimi

Amasya’da Huzur 05 Asayiş Denetimi

Amasya Emniyet Müdürlüğü, il genelinde uyguladığı “Huzur-05” isimli asayiş denetimlerinin 5’incisini gerçekleştirdi.Yaklaşık 600 polisle il genelinde gerçekleştirilen asayiş uygulamasında kontrol edilen 488 araçtan 28’ine 11 bin...

Amasya Emniyet Müdürlüğü, il genelinde uyguladığı “Huzur-05” isimli asayiş denetimlerinin 5’incisini gerçekleştirdi.

Yaklaşık 600 polisle il genelinde gerçekleştirilen asayiş uygulamasında kontrol edilen 488 araçtan 28’ine 11 bin 83 lira para cezası kesilirken 11 araç trafikten men edildi.

Genel Bilgi Toplama (GBT) sorgulaması yapılan bin 563 kişiden hakkında yakalama kararı bulunan 15 şahıs hakkında gerekli işlem yapıldı. Denetimi yapılan 154 iş yerinden 5’i hakkında işlem yapıldı.

Amasya İl Emniyet Müdürü Mehmet Artunay, yapılan bu tip uygulamalarla vatandaşların Kurban Bayramı’na huzurlu girmelerini amaçladıklarını söyledi.

Amasya Emniyet Müdürlüğü olarak asayiş ve trafik yönünden tüm tedbirler maksimum seviyeye çıkarıldığını açıklayan Artunay, “Özellikle halkımızın yoğun olarak bulunacağı alışveriş merkezleri, mezarlıklar, otogar, tren garı, kurban kesim yerleri, görüş günlerinde cezaevinde tüm birimlerimizce bir bütün olarak genel güvenlik ve asayiş yönünden gerekli tedbirler alınmıştır.

Trafik yönünden bayram tatili süresince ilimiz sınırları içerisinden geçen Devlet Karayolu üzerinde, ilimizin giriş çıkışlarında, otogarda ve şehir merkezinde trafik denetim ve düzenlemeleri yeniden gözden geçirilerek mevcut tedbirlerimize ilaveten ek tedbirler maksimum seviyede çıkartılmıştır.

Özellikle bayramda trafiğe çıkacak vatandaşlarımızın üzücü olaylarla karşılaşmaması için, aşırı hız, hatalı sollama, yakın takip, şerit ihlali yapmamalarını istiyoruz.

Sürücü ve yolcuların ön ve arka koltuklarda emniyet kemerlerini takmalarını, özellikle far ayarlarını yaptırarak gündüzleri de farlarını yakmalarını, yorgun ve uykusuz yola devam etmemelerini, aşırı hızdan kaçınmalarını, kesinlikle alkollü araç kullanmamalarını, trafik görevlilerimizin uyarılarına ve trafik işaretlerine uymalarını önemle bekliyoruz.” diye konuştu.

Vatandaşlardan her türlü asayiş ve emniyet konusunda 155 Polis İmdat telefonunun yanı sıra, 0358 218 0112, 0358 218 5005 ve 0505 318 0500 numaralı telefonlara ihbarda bulunmalarını beklediklerini kaydeden Artunay, “Şahsım ve Amasya Emniyet Müdürlüğü personeli adına Amasya halkının Kurban Bayramı’nı kutlar, sağlık, mutluluk ve başarı dileklerimle, birlikte nice bayramlara ulaşabilme temennisiyle esenlikler dilerim.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.