Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Protesto

Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Önünde Protesto

Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi üyeleri, il genelinde görev yapan 124 okul ve kurum müdürünün tekrar değerlendirmeye alınmasını ve Türk Eğitim Sen üyesi müdür sayısının 13’e düşürülmesini Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası...

Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi üyeleri, il genelinde görev yapan 124 okul ve kurum müdürünün tekrar değerlendirmeye alınmasını ve Türk Eğitim Sen üyesi müdür sayısının 13’e düşürülmesini Amasya İl Milli Eğitim Müdürlüğü binası önünde protesto etti.

Alınan bu kararların Anayasa Mahkemesi tarafından muhtemelen iptal edileceğini ifade eden Türk Eğitim Sen Amasya Şubesi Başkanı Kamil Terzi, yapılan puanlama sisteminde mesleğinde başarılı olan birçok okul müdürüne haksızlık yapılarak komik puanların verildiğini iddia etti.

Değerlendirme puanları ile ülke sevdalılarının elendiğini kaydeden Terzi, insanlık dışı davranışların, adaletsizliğin, zalimliğin, adam kayırmacılığın son noktaya vardığını belirterek, "Allah’tan, Peygamber’den, dinden imandan bahseden din bezirganları, vicdansızlığı, kul hakkı yemeyi son noktasına getirmiştir." dedi.

Tam bir haksızlık ve hukuksuzluk örneği sergilendiğini ifade eden Terzi, "Liyakat ve tecrübe sahibi yöneticiler sırf yandaş olmadıkları, dik ve onurlu durdukları için yeniden görevlendirilmemişler, boyun eğmedikleri için makamları ellerinden çalınmıştır. Allah’ın, Peygamberin ve dinin emirleri yerine, sahiplerinin emirlerini uygulayan bazı cüretkarlar tetikçilik yapmışlardır. Puanlama yapan il Milli Eğitim Müdürü Hüseyin Güneş, Müdür Yardımcısı Abdullah Kodek ve Şube Müdürü Bilal Eken, Abdurrahim Yığman, ilçe milli eğitim müdürleri ile şube müdürlerinin tamamı da bulundukları makamlara hak ettikleri için değil, iktidara biat ettikleri için gelmişlerdir. Onların yaptıkları değerlendirmelerin hükmü yoktur.

Biat eden, emir alanların yaptıkları değerlendirmeler hukuksuzdur. Yandaş sendikanın tüm yönetimine ve dönene 100 puan, çalışana, yırtınana ancak karşı durana üç beş puan vermek ne vicdan işidir ne de adam işidir." diye konuştu.

Amasya Valisi İbrahim Halil Çomaktekin’in kendilerine verdiği sözü tutmayarak siyasete kurban gittiğini iddia eden Terzi, şöyle devam etti: "Bu yapılanlar tamamen hukuk dışıdır. Görevi kötüye kullanmaktır. Değerlendirmede imzası bulunan herkes için suç duyurusunda bulunacak, yargı önünde tek tek hesabını soracağız. Türk Eğitim Sen Genel Başkanı’ndan işyeri temsilcilerine kadar tüm yönetim, üyeleriyle birlikte hak yemenin hesabını soracaktır. Hak etmedikleri halde sırf yandaş oldukları için makam sahibi yapılanlar ve onları o makamlara getirenler bundan sonra o kıymetli koltuklarında rahat oturamayacaklar, geceleri rahat uyku uyuyamayacaklardır. Olup bitenler, çok basit şeyler değildir. Yapılmak istenenler planlıdır, sinsicedir. Eğitim çalışanlarının üzerine kabus gibi çöken yandaş sendika da masum değildir. Huzurumuzun bozulmasına sebep olanlar, 65 bin öğrencimizin geleceğinin yanında, Türk milletinin geleceğini de tehlikeye atmışlardır. Çocuklarınızı çocukları kabul eden, Türkiye Cumhuriyeti’ne Atatürk’e gönülden bağlı, Türk milletine sevdalı, inançlara saygılı okul müdürleri ve müdür yardımcıları tasfiye edilirken eğer ülkenizi seviyorsanız lütfen artık sessiz kalmayınız." CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.