Altın yükselişini sürdürüyor

Altın yükselişini sürdürüyor

Darbe girişiminin ardından altın fiyatları yükselişe geçti. Altındaki yükseliş düğün yapacak çiftleri ve ailelerin bütçesini sarsıyor. Düğünlere altın götürecek vatandaşlar da zorlanıyor

 
Darbe girişimi nedeniyle yükselen altın fiyatları, kuyumcuları ve yeni evlenen çiftleri olumsuz etkiledi. Gram altının fiyatı 130 lirayı aştı. Çeyrek altın da 215 liraya yaklaştı. Geçen yıl 150'ye alınan bir çeyrek şu an 213 liradan satın alınıyor. Yüksek fiyatlar nedeniyle altın satışları da düştü. 
DARBE EKONOMİYİ SARSTI
Sarraf Mehmet Kuşdemir, altın fiyatlarındaki son durum hakkında bilgi verdi. Darbe girişiminin altının ateşini yükselttiğini belirten Kuşdemir, altın piyasasındaki dalgalanmaların bir süre daha devam edeceğin kaydetti. Kuşdemir, ‘Altın fiyatlarında büyük bir istikrarsızlık var. Fiyatlar ansızın yükselip düşebiliyor. Bu da hem bizi hem de vatandaşı tedirgin ediyor“ şeklinde konuştu. Dolar ve Avro'daki yükselişin altına da yansıdığını belirten Kuşdemir, darbe girişiminin ekonomiyi sarstığını ifade etti. Altın fiyatlarının döviz kurlarıyla bağlantılı olduğunu söyleyen Kuşdemir, “Altın fiyatları döviz kurlarından önemli ölçüde etkilenmektedir. Bunun yanında dünya piyasalarında altının ons fiyatının bin 300- bin 370 dolar seviyelerine kadar çıkması da altın fiyatlarına olumsuz etki ediyor“ diye konuştu. 
ALTIN SATIŞLARI DÜŞTÜ
Altın fiyatlarının rekor seviyeye ulaştığını, bu durumun satışlarda düşüşe neden olduğunu ifade eden Kuşdemir, “Altın fiyatlarının önceki haftalara oranla yüksek olması satışların düşmesine sebep oldu. Şeklinde konuştu. Kuşdemir, “Gurbetçiler sarraf ve kuyumcuları biraz hareketlendirdi. Harmanın da satışlara etkisi oldu. Düğünler de faydalı oldu. Altın fiyatlarının ise zamanla rayına oturacağını düşünüyorum. Dolar ve altında bir düşüş bekliyoruz“ sözlerini kullandı.
BİR GÜNDE ÜÇ FARKLI FİYAT
Kuşdemir dövizin son günlerde ani iniş ve çıkışlar yaptığını, altın fiyatlarının da buna paralel olarak aynı gün içerisinde ani iniş ve çıkışlar yaptığını belirtti. Kuşdemir, “Çeyrek altını aynı gün içerisinde üç farklı fiyata sattık. 22 ayar bileziği bir günde üç farklı fiyata sattık. Böyle olunca biz esnaflarda şaşkın vaziyetteyiz. Altının gramını kaça satacağımızı şuan bilemiyoruz. Ama bu piyasa kısa süre içerisinde oturacaktır ve bu piyasa zamanla sakinleşecektir. Fiyatlar zamanla rayına oturacaktır diye düşünüyorum“ dedi. Darbe girişimi ilk günlerde ülke piyasasında döviz ve altının yükselmesine sebep olsa da bunun kısa sürede normale döneceğine vurgu yapan Kuşdemir,“Düğün sezonu olması sebebiyle altın satışları iyi seviyelerde“ ifadelerini kullandı. 
SALİH ACIBADEM

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.