Altın fiyatları yükselir mi?

Altın fiyatları yükselir mi?

Altın fiyatları yeni yıla hızlı yükselişlerle başladı, ancak önümüzdeki dönemde aynı performansı göstermeyebilir.

2016 yılında dünyanın en iyi performans gösteren emtiası olan altın, bu liderliği kaybetmek üzere olabilir.

Fiyatlar düşebilir

Bloomberg anketine katılan 12 analistin görüşüne göre altın, 1980 yılından bu yana yıla en iyi başlangıcını gerçekleşmesinin ardından, Çinli tüketicilerin alımlarını yavaşlatmasıyla bu ay düşebilir. Pazartesi günü onz başına 1,200.97 dolar seviyesine kadar tırmanan altın fiyatları, yedi analistin tahminlerinin ortalamasına göre 1,100 dolara kadar düşebilir.

Çin'deki hediyeleşme etkili oldu

Ardı ardına üç yıllık düşüş sonrası altın, hisse senetlerindeki düşüşün ve zayıflayan ekonominin güvenli varlık arayışını tetikelmesiyle 2016 yılında yükseliş kaydetti. Çin'de Pazartesi günü başlayan maymun yılına giriş öncesi hediye alışverişleri de, yükselişte etkili oldu. Fakat küresel altın talebinin dörtte birinden fazlasına denk gelen Çin'deki mevsimsel alışveriş, tatil boyunca mağazaların en az bir hafta kapalı kalması nedeniyle genellikle azalır.

'Altının yükselmesi için neden yok'

Londra'da altın fiyatlarının bu yıl 950 dolara inebileceğini ifade eden Societe Generale SAanalisti Robin Bhar, “Altın piyasasının fiziksel alıma ihtiyacı var ve daha şimdiden Çin'le ticarette yavaşlama görüyoruz. Yeni yılı takip eden ilk hafta, Çin sanal bir durma noktasına gelecek ve bunun altın fiyatları üzerinde neredeyse kesinlikle etkisi olacak. Fiyatları daha da yukarı çeker bir neden göremiyorum” dedi.

Kaynak : Bloomberght

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.