Altın fiyatları tarihi zirveye koşuyor

Altın fiyatları tarihi zirveye koşuyor

Altın fiyatları son günlerin en yüksek seviyesine çıktı. Gümüş fiyatları da yeni rekorlara yelken açtı. Tarihin en yüksek seviyelerine koşan altın ve gümüşü teknik uzman Tunç Şatıroğlu değerlendirdi.

Altın fiyatları haftanın ikinci iş gününde yükselişini sürdürdü. Türkiye ekonomisi ve küresel ekonomide yaşanan gelişmeler altın fiyatlarının yükselmesine neden oluyor. Gram altın 490 liraya yükseldi. Altındaki yükseliş baskısı gümüş fiyatlarında da hissedildi. Gümüşün gram fiyatı 7 lira 32 kuruşa yükseldi. Altın ve gümüş fiyatlarında yaşanan dalgalanmaları değerlendiren teknik analiz uzmanı Tunç Şatıroğlu sosyal medya hesabından son değerlendirmesini paylaştı.

ALTIN FİYATLARI REKORA KOŞUYOR

Altının gram fiyatı 490 lirayı aşarken, altının ons fiyatı 2021 yılının en yüksek seviyesini yakalayarak 1840 dolar seviyesine ulaştı. Altında yaşanan yükseliş altın ürünlerine yansıdı. Yurt içi piyasalarda çeyrek altın 810 liradan, cumhuriyet altını 3 bin 303 liradan, 22 ayar bilezik 449 liradan işlem gördü. Altın piyasalarını değerlendiren teknik uzman Tunç Şatıroğlu, " Altın 1837 direncini kırmakta zorlanıyor. Bu hafta içinde bu bölgeden biraz satış olabileceğini ancak ana yönün yukarı olduğunu anlatmıştım. Satışlar kanalın alt çizgisine kadar yani 1800 - 1810 bölgesine kadar devam edebilir ve alım fırsatı olur. Videoda dediğim gibi bu 1837 direncinin de eninde sonunda geçileceğini düşünüyorum. Sadece her hafta yükseliş beklememek lazım. Konjonktür altından yana. Gram altın 490 direncini zorluyor ancak onstaki geri çekilme riski nedeniyle buradan alımı riskli gördüğümü anlatmıştım." İddiasında bulundu.

GÜMÜŞ FİYATLARI GÖZÜNÜ ZİRVEYE DİKTİ

Gümüşün ons fiyatı 27 dolar seviyesinde seyrederken, gümüşün gram fiyatı 7 lira 32 kuruş bandında yer aldı. Teknik uzman Tunç Şatıroğlu, "Gümüş dün önemli destek olan 27,44 üzerinde tutunamadı. Videoda anlattığım gibi altına satışlar gelmesi durumunda gümüşte de satışlar olur ve 26,50 bölgesine kadar bir düzeltme olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.