Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı!

Altın fiyatları haftaya düşüşle başladı!

Altın fiyatları, yeni haftanın ilk gününe düşüşle başladı. Gram altın ve çeyrek altın ne kadar oldu? İşte Kapalıçarşı 10 Aralık altın fiyatları

Altın fiyatları, cuma günü dolar kurundaki oynaklığın etkisi ile 210,5 - 213,5 lira seviyesinde hareket ederken gram altın fiyatı da haftayı 212,7 liradan tamamlamıştı.

Yeni haftanın ilk işleminde gram altın fiyatı güne düşüşle başlarken önceki kapanış fiyatına göre yüzde 0,14 değer kaybı ile 212,4 lira seviyesinden alıcı buluyor. İstanbul'un kalbinin attığı Kapalıçarşı'da çeyrek altın fiyatı 343 liradan alınırken 348 liraya satılıyor. Cumhuriyet altın fiyatı da 1,390 liradan alınırken 1,422 liradan satılarak işlem görüyor.

Asya piyasalarında ons altın fiyatı yatay seviyede seyrederken önceki kapanış fiyatının hemen üzerinde 1.249,2 dolardan işlem görüyor.

Gram altın fiyatının bu hafta 212-217 lira bandında seyredeceğini ifade eden AA Finans Analisti İslam Memiş, "gram altın fiyatında yönün netleşmesi için bu seviyelerin aşağı ya da yukar yönlü kırılması gerektğini" kaydetti.

Piyasaların yurt içinde Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) beklenti anketi, yurt dışında ise Almanya'da dış ticaret dengesi, İngiltere'de sanayi üretimi ve ABD'de JOLTS açık iş sayısı verilerinin takip edileceğini bildiren Memiş, altın fiyatları için "bu hafta altının ons fiyatını yakından takip edeceğiz. Uluslararası piyasalarda altın, dolar karşısında talep görmeye devam ediyor." değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.