Altın almanın tam zamanı

Altın almanın tam zamanı

Düğün sezonunun bitmesi ile birlikte altındaki hareketlilik de durdu. Uzmanlar altına yatırım yapmak isteyenlerin ellerini çabuk tutmaları gerektiğini belirtiyor

Yaz aylarının gelmesi ile birlikte altın piyasasında büyük bir hareketlilik yaşanmıştı. Altın fiyatlarının da uygun olması vatandaşları altına yöneltti. Uzmanlar, yaz aylarının bitmesi ile birlikte altın piyasasının durağanlaşacağını belirtiyor. Dövizde herhangi bir dalgalanmanın yaşanmaması da altın fiyatlarını etkiliyor. Altının ons fiyatının dolara endeksli olması, altın fiyatlarını dolara bağlıyor. Uzmanlar, bugünlerin altın almanın tam zamanı olduğunu söylüyor. Yaz aylarında bekledikleri satışı yaptıklarını belirten Akdeniz Kuyumculuk Mağaza sorumlusu Cüneyt Karaarslan,

"Bizim düğün sezonu olarak tabir ettiğimiz yaz aylarında altın fiyatları aynı seyirde devam etti. Bu da bizlere olumlu yansıdı. Çünkü yatırımcı altına güvendi. Altına yatırıma sıcak baktı çünkü fiyatlarda aşırı bir oynama olmadı. Yaz aylarından beklediğimiz satışı yaptık diyebilirim. Herkesin memun kaldığı fiyatlar hakimdi yaz aylarında. Aynı fiyatların devam ettiği taktirde işlerin daha da iyi olacağını düşünüyorum. Her sene farklı satışlarımız oldu. Ancak bu sene biraz daha iyiydi. Geçen seneye nazaran, hem yatırımcı açısından hem de bizim açımızdan iyi bir yaz sezonu geçirdik. Bu sene düğün daha fazlaydı. Bu da bize olumlu yansıdı" ifadelerini kullandı.

FİYATLAR TABAN YAPTI

Fiyatların makul seviyede olduğunun altını çizen Karaarslan, "Piyasada herhangi bir dalgalanma yok. Fiyatlar gayet makul bir seviyede. Yatırımcıların kafasında herhangi bir soru işareti olmasın. Altın şu an tam alınacak seviyede. Fiyatlar taban yapmış durumda. Aşırı derecede, suni veya normal bir iniş çıkış yok. Yatırımcılara almasını tavsiye ederiz. Şu anda piyasada bir artış veya düşüş yaşanacağını beklemiyoruz. Vatandaşlarda yanlış bir algı olmasın çünkü yaklaşan Kurban Bayramı altın fiyatlarını etkilemez. Şuanda gidişat iyi. Borsada bile herhangi bir hareketlenme görülmüyor. Fiyatlar dolara bağlı ancak geçtiğimiz günlere göre dolar arttı. Fakat altın fiyatları artmadı bunun sebebi de altının onsunun gevşek tutmalarıdır" diye konuştu.

ÇEYREK ALTIN AYNI SEYİRDE

Geçtiğimiz ay 152 ile 153 lira arasında gidip gelen çeyrek altının fiyatının bu ay 150 lira olduğunu ifade eden Karaarslan, "İnternette büyük bir bilgi kirliliği var. Bazen bir haber okuyoruz, altın fiyatları artacak diye. Şimdilik öyle bir durum söz konusu değil. Vatandaşlarımız da görüyor ki öyle afaki bir oynama olmadı. Piyasa, biraz siyasal olaylara da bağlı. Herhangi bir siyasal kriz yaşanmadığı için de piyasa gayet olağan seyrinde devam etti" dedi.

Yatırımcıların bilezik alımına yöneldiğini ifade eden Karaarslan sözlerini şöyle sürdürdü: "Bir ara gram altın alımı modaydı. Ancak yatırımcılar bundan vazgeçti ve bilezik almaya yöneldi. Çünkü bilezik daha cazip geldi vatandaşlara. Ben de vatandaşların gram altın almaktansa bilezik almalarını öneriyorum. Çünkü bilezik hem yatırım için kullanılabilir hem de takılabilir. Bileziğin 2-3 lira farkına bakılmadan vatandaşlar, bileziğe yöneliyor. Yatırım için gram altın, bilezik, ziynet hepsi olur ancak hem takmak hem de yatırım amaçlı bekletmek daha mantıklı. Vatandaşlar eğer altına yatırım yapılmak istiyorsa mutlaka uzun vadeli düşünsünler."

BERKHAN PARLAK merhabahaber.com

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.