Altan Tan: Çözemeyenler Gider, Çözebilecekler Gelir

Altan Tan: Çözemeyenler Gider, Çözebilecekler Gelir

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, çözüm sürecinin olabildiğince şeffaf ve kamuoyu önünde cereyan etmesi gerektiğini söyledi. Tan, "Bu iş illa çözülmek zorunda. Çözemeyenler gider, çözebilecekler gelir. Siyaset mutlaka kendi içinde...

HDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, çözüm sürecinin olabildiğince şeffaf ve kamuoyu önünde cereyan etmesi gerektiğini söyledi. Tan, "Bu iş illa çözülmek zorunda. Çözemeyenler gider, çözebilecekler gelir. Siyaset mutlaka kendi içinde bir çözüm üretir." dedi.

Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında çözüm sürecine dair değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecinde hükümet kanadının 200 sayfalık yol haritasını kendilerine hiçbir şekilde ulaştırılmadığını ve görmediklerini kaydeden Tan, "Varsa çıkar koy ortaya. Gerçekten senin 200 sayfalık bir hazırlığın varsa; kısa, orta, uzun vadeli bir yol haritan varsa çık göğsünü gere gere, utanıp çekinmeden bunu kamuoyunun önüne koy.” diye konuştu. Bu kadar polemiğe gerek olmadığını savunana Tan, çözüm süreci konusundaki kafa karışıklığına işaret ederek “Yani ortada bir çocuk var. Babası belli değil, annesi belli değil.” diye konuştu. Bu işlerin bu kadar gayri ciddi yürütülemeyeceğini belirten Altan Tan, her bir şeyde devlet sırrı diye onun arkasına saklanılmaması gerektiğini kaydetti. Sürecin olabildiğince şeffaf ve kamuoyu önünde cereyan etmesi gerektiği üzerinde duran Tan, barışın ciddi, yürek isteyen bir iş olduğunu vurguladı. “Biz şuna inanıyoruz; Bu işler konuşmayla olacak, diyalogla olacak, müzakere ile olacak, demokratik yollarla olacak. Hükümet topu taca atıyor. ‘Tekrar silahlar konuşsun mu diyelim?’ Hayır. Bizim çözüm sürecine desteğimiz sonuna kadar demokratik kanallar zorlanacak. Müzakereler zorlanacak. Olan bir şey var halkla paylaşılacak." şeklinde konuştu.

Oyalamaya destek vermeyeceklerini sözlerine ekleyen Altan Tan, çözüm sürecinin mutlaka sona ereceğine olan inancını ifade ederek şu şekilde konuştu: "Bu iş illa çözülmek zorunda. Çözemeyenler gider, çözebilecekler gelir. Siyaset mutlaka kendi içinde bir çözüm üretir."

‘BİZANS’TAN BU YANA İSTANBUL’DA BU KADAR TALAN YAPILMADI’

İstanbul’da talan ve yağmanın yapıldığını söyleyen Altan Tan, "Bizans’tan bu yana İstanbul’da bu kadar talan yapılmadı." diye konuştu. Başbakan Davutoğlu’nun “imar değişiklikleri ile haksız kazanç elde etmek haramdır" sözünü atfen Tan, "Allah’ını seversen Sayın Ahmet Davutoğlu, bizle dalga mı geçiyorsun? Yoksa sende bir sorun mu var? Defalarca konuştuk. Bu arsanın ilk sahipleri kim, imar değişikliğinden sonraki sahipleri kim? Buna bak. Bütün bir Türkiye satıldıktan sonra, İstanbul, Ankara yağma edildikten sonra timsahın gözyaşları gibi günah çıkartıyorsunuz." dedi.

CİHAN

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.