Alperenler misafir  öğrencilerle buluştu

Alperenler misafir öğrencilerle buluştu

Konya Alperen Ocakları Dış ilişkiler Birimi tarafından Konya’da eğitim gören, kardeş ülkelerden gelen öğrencilere yönelik "Konya'ya Hoş Geldiniz" programı düzenlendi

Konya Alperen Ocakları Dış ilişkiler Birimi tarafından Konya’da eğitim gören, kardeş ülkelerden gelen öğrencilere yönelik "Konya'ya Hoş Geldiniz" programı düzenlendi. Düzenlenen programa Alperen Eğitim ve Kültür Vakfı Genel Merkez Başkan Yardımcısı Şükrü Öztürk, Konya Alperen Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Avukat Seyit Özcan, Konya Alperen Ocakları Başkanı Musa Karaçor ile dünyanın farklı ülkelerinden Konya’ya eğitim almayan gelen öğrenciler katıldı.

ÖNEMLİ OLAN GÖNÜL BİRLİĞİ

Gerçekleştiren programda konuşan ve birlik beraberliğe dikkat çeken Konya Alperen Eğitim ve Kültür Vakfı Başkanı Avukat Seyit Özcan, “ Öncelikle Barış Pınarı Operasyonunda şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet yakınlarına sabırlar diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerinin tüm mensuplarına şükranlarımı sunarak Cenab-ı Allah’tan ordumuzu muzaffer kılmasını niyaz ederim. Yaşadığımız coğrafyada şanlı bayrağımızın gölgesinde özgürce yaşamaktayız. İnandığımız dinin gereklerini yerine getirme konusunda herhangi bir engel ile karşılaşmadan ezanlarımız minarelerden her gün 5 vakit okunmaktadır. Ancak bizimle aynı haklara sahip olmayan esir edilmiş milyonlarca Müslüman kardeşimiz var. Bugün dünyanın dört bir yanında mazlumlar mağdurlar gözü yaşlı analar dindaşlarımız soydaşlarımız kurtuluşu beklemektedir. Sizler burada ülkelerinizden kilometrelerce uzakta eğitim görmek için geldiniz. Asla burayı Türkiye’yi yabancı bir ülke olarak görmeyin. Zira bizler için sizler yabancı öğrenci değil kardeş ülkelerin kardeş çocuklarısınız. Alperen Ocakları olarak bizim için renklerinizin, dillerinizin farklı olmasının bir önemi yoktur. Dost ve kardeş ülkelere Kırgızistan’a, Bangsamoro’ya, Kazakistan’a, Endonezya’ya, Nepal’a, Arnavutluk‘a, Özbekistan’a, Makedonya’ya, Türkmenistan’a, Sudana, Moritanya’ya, Yemene Bangladeş’e Kamerun’a, Afganistan’a, Zambiya’ya, Filistin’e, Doğu Türkistan’a, Hindistan’a, Komar adalarına, Tunus’a selam olsun” ifadelerini kullandı.

KARŞI DİMDİK DURMALIYIZ’

Konya Alperen Ocakları Dış İlişkiler Birimi Başkanı Tunahan Özen de , "Programın amacı Konya'ya yeni gelen öğrencilerin hem Konya’yı tanıması hem de birlik ve beraberliğin aşılanması için yapılan programda öğrenciler hem eğlendi hem öğrendi. Burada dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı yapılmaksızın hepimiz bir insanız. Biz birliğimizi bozmaya çalışanlara karşı dimdik durmalıyız. Batılın gücü kendinden değil, kendini hakkın temsilcileri olarak görenlerin zayıflığındandır. Bu yüzden önce kendimize çeki düzen vermeliyiz" diye konuştu.

HABER MERKEZİ

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.