Almanya'ya Konya için izin verildiği iddia edildi

Almanya'ya Konya için izin verildiği iddia edildi

Almanya milletvekillerinin Konya'daki üsse NATO kapsamında yapacağı ziyarete izin verildiği bildirildi. Daha önce Almanya'nın bu yöndeki talebi reddedilmişti.

Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel'in, Ankara'nın, Konya askeri üssünde konuşlu Alman askerlerinin Alman parlamenterler tarafından ziyaretine, bir NATO gezisi çerçevesinde izin verdiğini söylediği bildiriliyor.

Gabriel'in parlamento savunma komisyonu başkanına gönderdiği mektupta, NATO'nun, 8 Eylül'de Konya askeri hava üssüne bir gezi yapılmasını önerdiği ve Türkiye'nin bu öneriyi kabul ettiği belirtildi.

Gabriel'in mektubunda, "Türk Dışişleri Bakanı (Mevlüt Çavuşoğlu) bu öneriyi kabul etti" dediği kaydedildi.

Alınan bilgiye göre, NATO Genel Sekreter Yardımcısı Rose Gottemoeller ziyareti yapacak heyete başkanlık edecek ve heyette Alman parlamento savunma komisyonundan yedi üye yer alacak.

Geziye katılacak parlamenterlerin belirlenmesi için çalışmalar sürüyor.

Ankara, parlamenterlerin Konya'daki hava üssünü ziyaret etmesi için Berlin'in daha önce yaptığı başvuruyu temmuz ayında reddetmişti.

Ayrıca, Türkiye'nin Adana'daki İncirlik hava üssündeki Alman askerlerinin ziyaret edilmesi için Almanya'nın yaptığı taleplerin hepsini reddetmesi üzerine Almanya buradaki birliklerini Ürdün'e taşımıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.